Svoboda Tatra Team odjíždí na Baja Drawsko

- 9. 4. 2015, Broumov -
Václav Svoboda bude o víkendu se svojí dakarskou tatrou bude zdolávat pobaltské písky vojenského prostoru v Drawsko Pomorskie

Již tento pátek - 10. dubna 2015 - startuje rally Baja Drawsko Pomorskie – Kalisz Pomorski na severu Polska, nedaleko Štětína. Svoboda Tatra Team odjíždí do dějiště závodů dnes večer. Tato rally v Drawsku Pomorskie otevírá letošní sezónu cross country rally v Polsku a v rámci těchto závodů se uskuteční také mistrovství FIA Zóny Střední Evropy Off-Road Rally. Na startu se podle pořadatelů objeví rekordní počet posádek, doposud je přihlášeno 94 týmů nejen z Polska, ale také z České republiky, Kazachstánu nebo ze Slovenska.

Výjimečné bude místo startu rally. Ta bude slavnostně odstartována Prologem v pátek v 16.30 v Kaliszu Pomorskim, před historickou budovou paláce Wedlów. Rally pak bude pokračovat v sobotu ve vojenském polygonu v Drawsko Pomorskie a zakončena bude v neděli v odpoledních hodinách.

Šéf Svoboda Tatra Teamu Václav Svoboda před odjezdem do Polska řekl: "Techniku jsme myslím si připravili dobře. Naštěstí po návratu z africké Tuareg Rally nebylo nutné provádět větší opravy. Kontrolovali jsme všechny funkce vozu, věnovali jsme se řízení a přední nápravě, které byla přenastavena pro nadcházející závod. Do Polska se všichni už velmi těšíme, trať dobře známe. Věříme, že nám tentokrát bude přát štěstí a vyhnou se nám všechny nepříjemnosti v podobě defektů apod. Těšíme se i na konkurenci, v Polsku by se měly mimo jiné objevit další české vozy z „dakarských“ týmů Bonver a KM Racing."

Příští závody