S dakarskou tatrou mezi školáky

- 18. 4. 2015, České Budějovice -
S dakarskou tatrou mezi školáky

Na vysněné přání jednoho školáčka z prvního stupně dorazila dakarská tatra Svoboda Tatra Teamu po 370 km a "po ose" do mladého městečka Zliv na Českobudějovicku, aby její posádka pobesedovala o závodech s dětmi z místní základní školy.

Reakce dětí na video-ukázky z rally, ukázka, jak má vypadat správné oblečení závodníka, 100% procentní zapojení dětí, smích i potlesk a nekonečné množství dotazů na konci prezentace – to vše vytvořilo neuvěřitelnou atmosféru, která se během vyprávění Václava Svobody a dalších členů týmu vytvořila.

"Naším cílem bylo pokusit se předat dětem některé zážitky získané během našeho závodění, zaujmout je a možná i trošku navnadit směrem k technice obecně. Ti nejmenší k nám po skončení prezentace přiběhli s obrázky, které nám nakreslili na památku... Hezčí poklonu jsme si od školáčků ani nedovedli představit... Moc děkujeme," řekl po návštěvě základní školy ve Zlivu pilot dakarské tatry Václav Svoboda, který poté zamířil ještě na veletrh Svět v pohybu do Českých Budějovic. Tam byl dakarský speciál vystaven až do sobotního poledne a později odpoledne pak svoji víkendovou misi zakončil návštěvou Truck Trialu v Milovicích.

Příští závody