Michal Matějovský vybojoval na úvod sezóny dvě vítězství

- 3. 5. 2015, Hungaroring -
Michal Matějovský se stal celkovým vítězem ve své kategorii TC2 na prvních závodech FIA ETCC 2015 na okruhu Hungaroring

První májový víkend se na maďarském Hungaroringu naplno rozběhl evropský pohár cestovních vozů FIA ETCC. Nedaleko Budapešti bojoval i jezdec tým Křenek Motorsport Michal Matějovský, jenž si zcela podmanil svou třídu TC2, když v prvním nedělním závodě vyhrál a ve druhém byl druhý a ve třídě TC2 se tak stal celkovým vítězem víkendu.Hodinový záznam z obou závodů uvidí televizní diváci v úterý 5. 5. 2015 na TV Eurosport2 v 18 hodin

Cestu za úspěšným závodním víkendem odstartovala sobotní kvalifikace, ve které si královéhradecký jezdec časem 1:57,391 zajistil Pole Position ve třídě TC2. Tuto výhodu Matějovský beze zbytku využil, když si v prvním závodě na úzké a technické trati dojel pro první vítězství sezóny. Absolutně pak dokončil závod na devátém místě, když za sebou nechal velkou spoustu jezdců s výkonnějším vozy.

To druhý závod představoval pro Matějovského mnohem větší výzvu. Po výborném startu totiž do bílého BMW nešetrně strčil jeden z konkurentů a poslal Michala do smyku. Kolem českého reprezentanta tak prosvištělo celé startovní pole a ten se musel pracně prokousávat dopředu. Ani to však jezdce týmu Křenek Motorsport nezastavilo a Michal po velké stíhací jízdě dojel pro druhé místo ve třídě TC2, přičemž na vítězného Petera Rikliho ztratil dvě desetiny.

"Celý tento víkend nám vyšel na jedničku, všechno parádně klapalo a z toho mám velkou radost. První závod jsem jel tak trochu na jistotu a držel jsem za sebou své soupeře ze třídy a dával jsem pozor, abych nedělal zbytečné chyby. To se mi také vyplatilo a závod jsem vyhrál. Na začátku druhého závodu mě sestřelil jeden soupeř a já se dostal do smyku a navíc mi zhasl motor. Rychle jsem se ale vrátil do boje a ten závod si skutečně užíval. Kdyby byl delší, možná bych i vyhrál, ale na to se historie neptá. Důležité je, že se první závodní víkend skutečně povedl a mě se podařilo vybojovat si lehký náskok v průběžném hodnocení. Děkuji celému týmu a moc si cením podpory rodiny i partnerů a nejvíce bych chtěl poděkovat manželce, která tady se mnou celý víkend byla," hýřil štěstím po skončení prvního závodního víkendu Michal Matějovský.

Další boj o body do evropského mistrovství se uskuteční ve druhé polovině června na slovenském Slovakia Ringu.

Michal Matějovský, Hungaroring, nedělní pohárové závody Michal Matějovský, Hungaroring, nedělní pohárové závody Michal Matějovský, Hungaroring, nedělní pohárové závody Michal Matějovský, Hungaroring, nedělní pohárové závody Michal Matějovský, Hungaroring, nedělní pohárové závody Michal Matějovský, Hungaroring, nedělní pohárové závody Michal Matějovský spolu s ostatními jezdci ME cestovních vozů FIA ETCC Michal Matějovský na tiskové konferenci po vítězství na maďarském Hungaroringu

Video ze závodů:



Příští závody