Matějovský se intenzivně připravuje na další závody

- 9. 6. 2015, Hradec Králové -
Michal Matějovský spolu s MUDr. Járou Jiříkem během jarní fyzické přípravy

Počátkem května odstartoval prvním podnikem na maďarském okruhu Hungaroring nový ročník evropského šampionátu v závodech cestovních vozů na okruzích. V letošním roce byl tento šampionát rozšířen o jeden podnik a obsáhne šest závodních víkendů, závodníci absolvují celkem 12 závodů v šesti různých evropských zemích a je jasné, že tohle všechno už je pořádná zátěž pro organismus, který musí být na všechny závody vyladěn stejně dobře jako motory závodních vozů. Poctivá práce na fyzické přípravě během celého roku se prostě vyplácí. To si uvědomuje také královéhradecký automobilový závodník Michal Matějovský, který pro letošní rok rozšířil své tréninkové aktivity pod vedením zkušeného fyzioterapeuta a zároveň také automobilového závodníka MUDr. Járy Jiříka.

"Obvykle mi postačovalo, ve prospěch udržení či zlepšení fyzické kondice, posilovat v posilovně a plavat v plaveckém bazénu během zimní přestávky. V letošním roce jsme se však rozhodli pokračovat s intenzivní fyzickou přípravou po celý rok. Kromě běhu v přírodě přibyla tak i jízda na kole, pravidelné posilování v tělocvičně, ale i osvojení si nových stravovacích návyků a celkové životosprávy. Vše je pod taktovkou odborníka na slovo vzatého, MUDr. Járy Jiříka," říká Michal Matějovský, a s úsměvem dodává, že pro něho ale začátky spojené s rozšířenou fyzickou přípravou nebyly až tak jednoduché….

Podle průběhu a výsledků prvního podniku v Maďarsku, který Michal ve své třídě vyhrál, se ale zdá, že vše funguje dobře a náročnější fyzická příprava k dobrým výsledkům významně přispívá. "Cítím se skutečně naprosto v pohodě a už těším na oba blížící se podniky," říká Michal Matějovský, který se o tomto víkendu zúčastní pražské motoristické show Legendy 2015, následně bude ve středu 17.6. testovat s vozem BMW 320si na brněnském automotodromu a pak jej už čekají reprezentační povinnosti ve druhém (Slovensko, Slovakia Ring 21.6.) a třetím (Francie, okruh Paul Ricard 28.6.) podniku FIA ETCC 2015.

Příští závody