Forman i Matějovský mají za sebou úspěšně kvalifikaci v Pekingu

- 4. 10. 2015, Peking -
Michal Matějovský před startem kvalifikace posledního podniku letošního mistrovství Číny v závodech tahačů na okruhu Goldenport Park Circuit v Pekingu

Jezdci Miroslav Forman a Michal Matějovský, zástupci společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a.s., se spolu s dalšími závodníky týmu Buggyra o tomto víkendu vrací za volant závodních tahačů. V rámci závodního víkendu šampionátu China Truck Racing Championship 2015 oba startují na trati Goldenport Park Circuit, která se nachází v těsné blízkosti Pekingu.

V nedělním Super pole na tamním okruhu zajel Michal Matějovský (startuje jako jeden z mála jezdců s třínápravovým tahačem) nejrychlejší kolo za 1:47.794 a jeho kolega Miroslav Forman pak ještě o pět desetinek lépe, díky čemuž vyrazí do prvního ze dvou pondělních závodů Forman ze čtvrtého a Matějovský z pátého místa na startovním roštu.

"Dnes nám počasí přálo. Je tu celkem teplo a závodit v těchto podmínkách je opravdu radost. V kvalifikaci i v Super pole se mi podařilo zajet pátý nejrychlejší čas a to je výsledek, se kterým se dá v závodě pomýšlet na pódiové umístění, takže jsem spokojený," tak znělo hodnocení kvalifikačního dne z úst Michala Matějovského, který jako testovací jezdec týmu Buggyra sbírá v Číně první zkušenosti. Stejně spokojený s výsledky v nedělní kvalifikaci může být i zkušenější Miroslav Forman. Ten má letos za sebou už dva závodní víkendy v Číně a jistě i on bude pomýšlet na pódiové umístění, aby tak potvrdil svá předchozí dvě třetí místa z Guangdongu a ze Šanghaje.

Harmonogram závodního dne (pondělí 5. 10. 2015):
9:30 - warm-up - 20 min
10:13 - 1. závod - 12 kol
13:20 - 2. závod - 12 kol

Michal Matějovský u svého trucku před zahájením nedělní kvalifikace Miroslav Forman, Martin Kolomý, Jaroslav Valtr a Michal Matějovský na okruhu v Pekingu Z nedělní kvalifikace Z nedělní kvalifikace Výsledky nedělního Super pole Závodní trucky Michala Matějovského a Miroslava Formana Z nedělní kvalifikace Z nedělní kvalifikace

Příští závody