V poháru národů patří jezdcům týmu Křenek Motorsport druhé místo

- 15. 10. 2015, Pergusa -
V poháru národů patří jezdcům týmu Křenek Motorsport druhé místo

Víkendové závody FIA ETCC v Perguse učinily tečku za letošní sezónou stále se rozrůstajícího Evropského poháru cestovních vozů. Jezdci týmu Křenek Motorsport si v průběhu tohoto víkendu připsali hned čtyři pódiová umístění a pódium obsadili i v konečném hodnocení sezóny celé sezóny.

V případě Michala Matějovského to byl zisk titulu šampióna ve třídě TC2 a Petr Fulín se nakonec radoval ze druhého místa ve třídě Single Make Trophy. Za společné úsilí pak byli oba čeští závodníci odměněni také druhým místem v Poháru národů, když v konkurenci dalších deseti týmů nestačili pouze na vítězné Německo.

"Pohár národů jsme v minulosti vyhráli již dvakrát. Letos se změnil způsob bodování a body tak získávali jezdci napříč všemi kategoriemi. Do třetice se nám tedy vyhrát nepovedlo, ale i tak jsme s výkony v letošní sezóně spokojeni a gratulujeme německým jezdcům k zaslouženému vítězství," řekl po návratu z Itálie šéf týmu, pan Josef Křenek.

FIA ETCC - Nations´ Cup 2015:
1. Německo 246 b
2. Česká republika 227 b
3. Švýcarsko 207 b
4. Turecko 196 b
5. Gruzie 130 b

Z nedělních závodů v italské Perguse Z nedělních závodů v italské Perguse Z nedělních závodů v italské Perguse Přehledná tabulka výsledků bodování jednotlivých zemí soutěži o Pohár národů, FIA ETCC 2015

Příští závody