Forman - Kiss 14:14, nováček přepsal dějiny

- 2. 5. 2016, Red Bull Ring, Rakousko -
Jiří Forman, startovní číslo 86, vstoupil do evropského šampionátu tahačů velmi úspěšně

Hned při svém prvním ostrém startu v podniku ME tahačů na okruhu Red Bull Ring se jezdec týmu Buggyra Racing Jiří Forman postaral o zápis do historie. Ještě nikdy během uplynulých třiceti let totiž absolutní nováček tak výrazným způsobem neproháněl úřadujícího šampióna.

Jak praví titulek, vybojoval Jirka při své premiéře stejně bodů, jako Norbert Kiss. V takovém případě lze hovořit o prvořadé senzaci, na které nemění nic ani skutečnost, že Kiss vyměnil před sezónou MAN za Mercedes. Navíc v závěrečné jízdě dokonce Jirka mimořádně sebevědomého Maďara porazil. Mimochodem, takového výsledku nedosáhli ani Formanovi "učitelé" Vršecký s Lackem. "Dobrá práce, výsledek předčil veškerá očekávání. V roli nováčků jsem v týmu zažil Uwe Nittela a Juri Jegorova, žádný z nich se Jirkovi při svém prvním startu ani nepřiblížil," konstatoval spokojeně týmový manažer Jan Kalivoda.

Slovy chvály na Formanovu adresu nešetřil ani Adam Lacko, který proměnil druhý den na Red Bull Ringu v jedinečnou one man show, když rovněž premiérově vyhrál oba závody a odsoudil zbytek startovního pole do role statistů. "Na Jirkovi si cením toho, že si nechá poradit. V sobotu se nepouštěl do bezhlavého závodění, okruh si osahal. V neděli se pak na mokru choval velmi obezřetně a dosáhl skvělého výsledku. Jen tak dále."

Příští závody