příští závody

media foto

tv program

RSS 2.0

mapa webu



p r e s s :    www.deniksport.cz    www.motormix.cz    www.idnes.cz    www.sport.cz
www.fiaetcc.com    www.fiawtcc.com    www.wtcc-fanklub.cz    www.brdcstars.com    www.cp.octaviacup.cz
www.autodrom-most.cz    www.autoklub.cz    www.bmw1challenge.com    www.hradeckralove.org    www.vekraracingteam.cz
... english version ... russian version www.internetexpres.cz www.eurotel.cz

Maxa zvítězil v italské Cervii

Tři nejlepší: Maxa, Zonzini a Midrla - 22. 6. 2007, Cervia, Itálie -

V závěru června se v italské Cervii konaly další závody italského mistrovství EasyKart (www.easykart.it, www.happyvalleykart.com). Jednalo se o noční sobotní závod, kterému předcházely páteční tréninkové jízdy. Ty Maxovi od rána vcelku vycházely a díky dosaženým časům se pohyboval okolo pátého místa. Přesto se tým zpočátku potýkal s nastavením podvozku. To se však v sobotu do dvou odpoledních kvalifikačních jízd povedlo velmi dobře a hned v té první zajel Maxa nejrychlejší čas. V druhé kvalifikaci již jezdec čekal v boxech, ale nikdo ze soupeřů jej "nepřeskočil", takže si již první kvalifikační jízdou zajistil pole-position pro následný závod.

V závodě tedy Radim Maxa odstartoval z první pozice a hned za ním jel jeden z nejlepších českých jezdců Jan Midrla. Za nimi už následovalo početné pole pronásledovatelů vedené Zonzinim z republiky San Marino a Italem Agostinim. Radimovi se podařilo dobře odstartovat a postupně se začal celému poli jezdců vzdalovat. Tak to také zůstalo až do konce závodu, který Maxa systémem start-cíl vyhrál. Zonzini dojel nakonec jako druhý a Jan Midrla byl klasifikován na třetím místě. "Je to pro nás obrovský úspěch, jelikož tam byla silná konkurence více než třiceti jezdců z Itálie, Polska, Ruska, Chorvatska, Španělska, Venezuely a San Marina.", řekl po návratu ze závodů spokojený Radim Maxa.
CERVIA, ITÁLIE, 23.6., EASYKART CERVIA, ITÁLIE, 23.6., EASYKART CERVIA, ITÁLIE, 23.6., EASYKART CERVIA, ITÁLIE, 23.6., EASYKART