příští závody

media foto

tv program

RSS 2.0

mapa webu



p r e s s :    www.deniksport.cz    www.motormix.cz    www.idnes.cz    www.sport.cz
www.fiaetcc.com    www.fiawtcc.com    www.wtcc-fanklub.cz    www.brdcstars.com    www.cp.octaviacup.cz
www.autodrom-most.cz    www.autoklub.cz    www.bmw1challenge.com    www.hradeckralove.org    www.vekraracingteam.cz
... english version ... russian version www.internetexpres.cz www.eurotel.cz

Představení: ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a.s.


Aktivity společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a.s. Hradec Králové směřují do oblasti motoristického sportu. Společnost je vedena zkušeným bývalým závodním jezdcem Stanislavem Matějovským, který má za sebou 27 letou kariéru automobilového závodníka. Startoval v závodech motokár, na okruzích, závodech do vrchu a dalších automobilových soutěžích, zejména v seriálech závodů FIA European Truck Racing Cup, kde získal v roce 2001 titul mistra Evropy v truckových závodech s tahačem Tatra.

Od roku 2005 došlo k rozšíření činnosti v rámci projektu pod názvem INTERNET EXPRES Prima Team, později O2 Prima Team, kde těžištěm činnosti byly okruhové závody automobilů doma i v zahraničí. V roce 2007 bude společnost pokračovat v tomto trendu. Michal Matějovský pojede v konkurenci vozů specifikace WTCC s vozem Alfa Romeo 156 S 2000 několik závodů seriálu ADAC - Procar - Serie v Německu tak, jak mu to dovolí kalendář závodů v České republice. Někteří další jezdci zasáhnou do bojů o body v německém Divinol Tourenwagen Cupu. Na domácích okruzích to pak bude zejména Mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích a seriál závodů Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup 2007.


Zahraniční závody v roce 2007


Alfa Romeo 156 Super 2000 / CSMS Team
Michal Matějovský ADAC - Procar - Serie www.adac-motorsport.de
Alfa Romeo 147 GTA / CSMS Team
Michal Matějovský
Šimon Kubišta
Divinol Tourenwagen Cup www.uhsport.de


Závody v České republice v roce 2007


Škoda Octavia / O2 Motorsport Team, CSMS Team
Michal Matějovský
Laura Hájková
Ctirad Hájek
Marek Ďurovkin
Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup www.cp.octaviacup.cz
Alfa Romeo 147 GTA,  Alfa Romeo 156 Super 2000 / Alcatel - Lucent MOTORSPORT Team
Miroslav Forman
Jiří Nykodým
Michal Matějovský
Šimon Kubišta
Stanislav Lepka
Mezinárodní mistrovství ČR - Divize 4, kategorie do 2000 ccm www.autoklub.cz
Motokára Birel / ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT Team
Jiří Forman
Radim Maxa
Sébastien Kalvach
MSA Series a BRDC Stars of Tomorrow
Easy Kart International
Mistrovství ČR v závodech motokár
www.brdcstars.com
www.easykart.it
www.zipkart.com



Cíle pro rok 2007


V zahraničí půjde především o získání dalších zkušeností, ale také o prosazení se týmových jezdců na zahraničních okruzích v mezinárodní konkurenci. Michal Matějovský se pokusí v seriálu závodů ADAC-Procar-Serie v konkurenci vozů specifikace WTCC útočit na medailové pozice. Na medailových pozicích by se měli objevovat také jezdci zařazení do německé soutěže DIVINOL Tourenwagen Cup.

U mladých motokáristů půjde rovněž o získání cenných zahraničních zkušeností. Jiří Forman a Radim Maxa pojedou v kategorii Parilla 100 a Sébastien Kalvach v kategorii Parilla 60. Metou pro Jiřího Formana bude umístění do 10. místa v jednom ze dvou seriálů MSA Series a BRDC Stars of Tomorrow ve Velké Británii (startovní pole čítá na padesát jezdců). V dalších soutěžích se Jirka Forman pokusí o vybojování kvalifikace na mistrovství Evropy v Itálii, či získání konečného umístění mezi první desítkou jezdců v závěrečném světovém finále Easy Kart International v Itálii (přes 100 jezdců z více než desítky zemí). Radim Maxa pak bude bojovat o první pětici v seriálu Easy Kart a také o umístění mezi první desítkou jezdců v závěrečném světovém finále v Easy Kart International, Itálie.

V Mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích a v seriálu závodů Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup 2007 budou týmoví jezdci bojovat o prvenství. Jednoznačným cílem pro letošní rok je vyhrát pohár v "octaviích" a to jak v týmech, tak i v soutěži jednotlivců. Stejné cíle jsou stanoveny i pro Mezinárodní mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích, Divize 4, v kubatuře do 2000 ccm.