příští závody

media foto

tv program

RSS 2.0

mapa webu



p r e s s :    www.deniksport.cz    www.motormix.cz    www.idnes.cz    www.sport.cz
www.fiaetcc.com    www.fiawtcc.com    www.wtcc-fanklub.cz    www.brdcstars.com    www.cp.octaviacup.cz
www.autodrom-most.cz    www.autoklub.cz    www.bmw1challenge.com    www.hradeckralove.org    www.vekraracingteam.cz
... english version ... russian version www.internetexpres.cz www.eurotel.cz

Kubišta s Barešem ovládli závod Winter serie

Radek Bareš a Šimon Kubišta na stupních vítězů na německém okruhu Oschersleben - 9. 12. 2007, Oschersleben, Německo -

O uplynulém víkendu se konal na německém okruhu Oschersleben vytrvalostní pětihodinový závod. Na startu nechyběli i dva čeští zástupci. V období, kdy většina okruhových závodníků odpočívá, náš tým pod názvem Geus motorsport nasadil jeden vůz Alfa Romeo 147 GTA, pilotovaný zkušeným Šimonem Kubištou. Druhým jezdcem byl Radek Bareš, který se letos věnoval především Octavia cupu. Tréninky i závod se jel za chladného počasí a naši jezdci o sobě nechávali vědět již od měřeného tréninku, kde se pohybovali na předních pozicích nejen ve své třídě, ale i absolutně.

Závod rozjížděl zkušenější Kubišta a i přes tlačenici po startu se postupně probojoval na první pozici ve své třídě. Po 60 minutách ho vystřídal Bareš, který s vozem jel poprvé a vedl si velice zdatně. Nic na tomto dojmu v závěru své jízdy nezkazila ani drobná nehoda. Bareš musel zajet s poškozeným závěsem levého zadního kola k opravě do boxů. Mechanici za necelých 10 minut závěs vyměnili a na trať se vydal Kubišta, který se i přes časovou ztrátu probojoval dravou jízdou na druhé místo. Toto skvělé místo se podařilo udržet až do cíle.

Šimon Kubišta po závodě řekl: "Moc jsem si to tady užil a s výsledkem jsem spokojen, auto bylo výborně připraveno a je to i skvělá příprava na příští sezónu. Chtěl bych poděkovat především mechanikům, kteří odvedli bezchybnou práci."

Radek Bareš po závodě: "Jsem opravdu nadšen z jízdních vlastností Alfy 147 ,byl to můj první závod s tímto vozem. Chtěl bych poděkovat Šimonovi za pomoc a cenné rady a celému týmu za bezvadnou práci."
Jezdci Radek Bareš a Šimon Kubišta spolu s mechaniky týmu Šimon Kubišta v Parc Fermé Radek Bareš na okruhu v německém Oscherslebenu Šimon Kubišta Radek Bareš diskutují o průběhu závodu
Winter serie, Oschersleben Winter serie, Oschersleben Winter serie, Oschersleben Winter serie, Oschersleben
Winter serie, Oschersleben Winter serie, Oschersleben Winter serie, Oschersleben Winter serie, Oschersleben
Winter serie, Oschersleben Winter serie, Oschersleben Winter serie, Oschersleben Winter serie, Oschersleben