Zlatý víkend VEKRA-CSMS Teamu v Mostě

Petr Fulín zvítězil v prvním letošním závodě ČPŠOC v Mostě, třetí byl Lisowski
- 16. - 18. 5. 2008, Most -

O uplynulém víkendu se na trati v Mostě letos poprvé setkali jezdci Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu, aby změřili své síly a VEKRA - ČSMS Racing Team nemohl samozřejmě chybět. Bylo nasazeno celkem šest vozů a celková pohoda v týmu dávala znát, že jarní příprava na sezónu se pozitivně odrazila na zdravém sebevědomí celé sestavy.

V průběhu pátečních tréninků měli jezdci velmi vyrovnané časy. Sobotní kvalifikace se jela na mokru a při pohledu na výsledné časy se nechtělo věřit vlastním očím. První trojice jezdců se vešla do rozmezí jediné desítiny sekundy. Jedním z první trojice byl i Petr Fulín, Mateusz Lisowski obsadil páté, Dan Skalický osmé místo.

Premiérový závod sezóny se jel na mokré trati. Petr Fulín se dokázal hned po startu vecpat do mezery v první řadě a od počátku závodu tak vedl celé pole jezdců před jeho tradičním rivalem, I.Vršínským. Mateusz Lisowski se držel s přehledem na třetím místě. Dan Skalický zůstal smolně viset za otočeným Václavem Brejlou hned v úvodu a odjel tak do závodu až na posledním místě. A ani Laura Hájková neměla také v sobotu svůj nejlepší den. Kolo za kolem se Petr Fulín vzdaloval svým pronásledovatelům. V polovině sedmnáctikolového závodu začal Fulína dojíždět Vršinský. Chvíli se zdálo, že se schyluje k bitvě, ale Petr se nenechal vyprovokovat k chybě a stále zajížděl vynikající časy. I.Vršínský pak za souboj zaplatil daň v podobě přehřátých pneumatik. Nakonec zvítězil Petr Fulín a třetí byl Mateusz Lisowski. Na jedenáctém místě dojel ve svém prvním závodě v ČP-ŠOC Tadeáš Martínek, čtrnáctý projel cílem Dan Skalický a šestnáctý pak Tiki Ivoševič.

Spousta nádherných soubojů se odehrávala i v druhém závodě, který se jel v neděli 18. 5., opět na mokré trati. Z týmu nakonec nejlépe skončil Polák Mateusz Lisowski, když dojel na druhém místě. Petr Fulín skončil po kolizi s Vršínským pátý. "Po kolizi s rivalem Vršínským se mi podařilo s vypětím všech sil dojet na slušném pátém místě. Je to škoda, auto fungovalo do kolize skvěle, zajel jsem na něm nejrychlejší kolo závodu a myslím, že nebýt toho manévru, tak jsem dojel na bedně, ale takový je motorsport...," pronesl Petr po závodě.

Na stupních vítězů si to jezdci VEKRA-RACING Teamu opravdu užívali. Z Mostu odjíždí s prvním místem v poháru týmů a s dvojicí jezdců, kteří se dělí o první příčku v šampionátu jezdců. Mateusz Lisowski má totiž po prvním závodním víkendu shodně s Petrem Fulínem 51 bodů a jsou tedy na špici průběžné klasifikace jednotlivců v Česká pojišťovna-Škoda Octavia Cupu 2008. V šampionátu soutěžících (obdoba poháru konstruktérů), nasbíral Vekra-ČSMS Racing Team 102 bodů a má tak na dalšího v pořadí náskok pěkných 15 bodů.

"Celý víkend se obešel bez sebemenšího zaváhání a to i přes to, že první víkend se přece jen daly čekat porodní bolesti šesti aut či kuchyně s 50 strávníky. Vše ale zafungovalo stoprocentně a mě nezbývá než poděkovat všem členům týmu, zejména pak za skvěle připravená auta mechanikům, výbornou kuchyni a zapomenout nesmím ani na svou pravou ruku, manažera Petra Lauseckera," nešetřil slova chvály Petr Fulín, jezdec a manažer týmu.

Těm, kterým nevyšel čas a nemohli být "u toho", nabízíme vyčerpávající report Mirka Budíka (www.vekraracingteam.cz). Týmový úspěch je nyní také mediálně prezentován (např. Právo, Aha, Deníky Bohemia, Sport a další), což má pochopitelně za následek viditelnost všech partnerů týmu. Bohaté bude tento týden také televizní zpravodajství a záznamy z víkendových závodů, níže Vám proto předkládáme televizní pořady a vysílací časy.

TV program

  • 20.5. úterý - 20:00hod. ČT4 Sport - Svět motorů - PREMIÉRA
  • 21.5. středa - 04:15hod. ČT4 Sport - Svět motorů - REPRÍZA
  • 21.5. středa - 15:05hod. ČT4 Sport - Svět motorů - REPRÍZA
  • 21.5. středa - 17:20hod. ČT4 Sport - 102 oktanů - PREMIÉRA
  • 21.5. středa - 23:25hod. ČT4 Sport - 102 oktanů - REPRÍZA
  • 22.5. čtvrtek - 07:35hod. ČT4 Sport - Svět motorů - REPRÍZA
  • 22.5. čtvrtek - 12:45hod. ČT4 Sport - 102 oktanů - REPRÍZA
  • 22.5. čtvrtek - 17:10hod. ČT4 Sport - Škoda octavia cup - PREMIÉRA
  • 22.5. čtvrtek - 19:30hod. ČT4 Sport - 102 oktanů - REPRÍZA
  • 22.5. čtvrtek - 23:20hod. ČT4 Sport - Škoda octavia cup - REPRÍZA
  • 23.5. pátek - 12:55hod. ČT4 Sport - Škoda octavia cup - REPRÍZA
  • 25.5. neděle - 03:25hod. ČT4 Sport - Škoda octavia cup - REPRÍZA

Ze závodů ČPŠOC, Most, 17. a 18.5.2008 Ze závodů ČPŠOC, Most, 17. a 18.5.2008 Ze závodů ČPŠOC, Most, 17. a 18.5.2008 Ze závodů ČPŠOC, Most, 17. a 18.5.2008 V cíli Mateusz Lisowski při rozhovoru s redaktorem polské TV Stupně vítězů po druhém závodě Jezdci Vekra-CSMS Racing Teamu

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu