VEKRA-ČSMS Racing Team sklízel úspěchy na úvodním podniku Tourenwagen Challenge

Radek Bareš a Petr Fulín při slavnostním vyhlášení
- 20. 4. 2008, Nürburgring, Německo -

O uplynulém víkendu se na německém okruhu Nürburgring odehrál úvodní podnik seriálu "Tourenwagen Challenge", do kterého VEKRA-ČSMS Racing Team nasadil celkem šest aut. Mimo cupových octávek, do kterých usedli jezdci Tadeáš Martínek, Laura Hájková a Daniel Skalický se na start postavily i tři Alfy Romeo 147GTA. Za volantem italských strojů se objevil Šimon Kubišta, Radek Bareš a Petr Fulín, kterého ve druhé jízdě střídal Ivan Vršínský.

V prvním volném tréninku se z octávek dařilo nejlépe Danovi, v alfách zářil pro změnu Šimon. Nicméně po třetí volné jízdě byly rozdíly mezi jezdci již minimální a vše nasvědčovalo tomu, že nejméně jeden z našich jezdců si odveze domů pohár. Smolně se jevila šance na umístění jen pro Petra s Ivanem, na jejichž alfě se v průběhu jízdy zaznamenal výrazný pokles výkonu motoru.

Výsledky z obou kvalifikací jen potvrdily skvělou formu našich jezdců, když například Šimon Kubišta si pro první závod vyjel pole position ve třídě, Daniel Skalický skončil druhý a ani ostatní jezdci se v silně nabitém poli neztratili.

V prvním závodě si nejlépe počínal Radek Bareš, který si bezchybnou jízdou dojel pro druhé místo, třetí skončil Petr Fulín, který razantní jízdou na mokré trati mazal handicap svého motoru a to i přes to, že společně s Danem a Tadeášem startoval z boxové uličky. Pátý dojel Daniel, šestá Laura, sedmý Šimon a osmý Tadeáš.

Ve druhém závodě opět bodoval nejlépe Radek, který cíl protnul jako třetí, čtvrtý skončil Ivan Vršínský startující rovněž z boxové uličky, pátý Šimon, šestý Dan a sedmý Tadeáš. Laura Hájková druhou jízdu pro technickou závadu nedokončila. "Akce splnila svůj účel, jezdci potrénovali na suchu i mokru, sváděli nádherné souboje a myslím, že minimálně pro první závodní víkend octávek budou mít vůči ostatním jezdcům výhodu v podobě rozjeté formy", pronesl po víkendu manažer týmu Petr Fulín.

Další setkání jezdců týmu proběhne již v pondělí 28.4, na mosteckém autodromu, kde promotér ČPŠOC připravil pro jezdce oficiální hromadné testování.

Nový design auta Laury slavil v Německu úspěch Šimon krátce po vyhrané kvalifikaci Tadeáš na cílové rovince Velice hezký souboj v podání Dana a Laury Mechanici odvedli tradičně skvělou práci Mezi jízdami se již tradičně rozebírala jízda z kamer.. Jezdci Šimon Kubišta a Radek Bareš, jejichž souboj byl ve druhé jízdě ozdobou závodu Nejen Lauře se v Německu líbilo...

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu