Úspěšný víkend týmu ČSMS

Michal Matějovský společně s Mirkem Formanem a Standou Lepkou zvítězil v sobotním tříhodinovém vytrvalostním závodě, který se jel v rámci MMČR
- 10. 8. 2008, Most -

Miroslav Forman, Stanislav Lepka a Michal Matějovský vyhráli ve své třídě sobotní tříhodinový závod na mosteckém okruhu, který se jel v rámci MMČR. Potvrdili tak perfektní kondici z kvalifikace, ve které byl nejrychlejší Matějovský.

Posádka týmu ČSMS startovala ve voze Audi A4ST. Závod rozjížděl Forman, poté předal volant Lepkovi a jako poslední usedl do kokpitu Matějovský. Jediný problém, který musel tým řešit, byla výměna brzdových destiček. Ani ta jej ale neodsunula z vedoucí příčky. Jízda ve zmíněném Audi byla pro Matějovského premiérová. Poprvé do něho usedl až v pátečním měřeném tréninku. Uvedl se dobře, kvalifikaci ve své třídě vyhrál. "Jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit tohoto podniku. Rád bych poděkoval Mirkovi Formanovi, který mne na tento závod pozval a umožnil mi startovat po jeho a po boku Standy Lepky. Byla to perfektní zkušenost a možnost trénovat na další ze série závodů Seat León Eurocup, ve kterém startuji v týmu Sunred BRT," říkal Matějovský v průběhu víkendu. Dalším programem Matějovského je účast na Moto GP v Brně, kde bude hostem Karla Abraháma, se kterým se seznámil během startu ve svém prvním závodě WTCC na Masarykově okruhu.

Miroslav Forman exceloval i v nedělním sprintu, do kterého startoval z první pozice. Tu si vyjel v páteční kvalifikaci. "První polovina závodu byla náročná. Za mnou startovali velice zkušení jezdci," říkal po závodě Forman. "Bojoval jsem proti další audině a proti Oktáviím se třemi stovkami koňů pod kapotou. Po startu jsem si udržel první místo, ale možný únik zhatil Safety Car. I druhý start se povedl. V druhé polovině se situace trochu uklidnila. Vůz fungoval skvěle a já si tak mohl dojet pro vítězství, které mi zajistilo titul ve sprintech."

Dalším velmi úspěšným mužem závodního víkendu byl jezdec týmu Vekra ČSMS Petr Fulín, který dominoval v obou jízdách seriálu Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup. I díky jeho výkonu tak vozy našeho týmu zvítězily ve všech kategoriích, ve kterých během tohoto víkendu startovaly. Fulín vyhrál měřený trénink a v prvním závodě zvítězil způsobem start-cíl. Do druhého závodu startoval z 1. pozice a zopakoval výkon z prvního závodu.

Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu Z mosteckého závodního víkendu

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu