Formanovi uniklo v Itálii finále jen o čtyři místa

Situace krátce po startu jedné z rozjíždek v italském Sarnu
- 20. 7. 2008, Sarno, Itálie -

Ve dnech 17. až 20.7 se konal další podnik série WSK v italském Sarnu. Atmosféra na závodech byla do jisté míry ovlivněna neúspěchem na kvalifikaci ME a přes veškerou snahu se v obrovských vedrech nedařilo optimálně nastavovat motory v průběhu závodů. Podobně jako na kvalifikaci ME, i na tomto závodě série WSK se ukázalo, že tato klíčová záležitost byla v přípravě zanedbána a nebyla již šance tuto skutečnost dohnat.

Jiří Forman, jezdec našeho týmu, k tomu říká: "Ve čtvrtečních i pátečních volných trénincích se mi vedlo velice dobře a pohyboval jsem se v první desítce jezdců. Pořád se ale nedařilo během závodu doladit motor tak, aby právě v závěru tréninků či rozjížděk jel na samé hranici svých možností. V sobotním měřeném tréninku jsem skončil až 43., když ještě 5 minut před koncem tohoto tréninku jsem se pohyboval mezi 10. a 15. místem!!! V prvním sobotním závodě jsem skončil 18. Ve druhém sobotním jsem na 7. místě dostal ránu a skončil jsem až na 13. místě. V prvním nedělním závodě jsem skončil opět po kolizi až 19. a v posledním, rozhodujícím závodě, jsem se špatnou rozetou skončil až na 20 místě. I tak jsem se probojoval do opravné jízdy, ve které jsem z 20. místa na startu skončil po boji desátý. Finále mi tak uniklo jen o 4 místa."

Jirka opět ukázal, že umí jezdit i bojovat, podvozek MS Kart byl jako tradičně skvělý a motory z dílny skotského GFR byly výborné. Chyběl opět pověstný kousíček, jak ostatně říká i mechanik Josef Bodurek: "Když jsme letos začínali, byli jsme plni optimizmu. Naše zkušenosti z loňského roku nám říkali, že můžeme letos pomýšlet na mety nejvyšší. Podcenili jsme však to, že na rozdíl od Velké Británie jsou závody v Evropě mnohem náročnější na práci s motorem v průběhu závodů. A tento fakt jsme v přípravě hrubě podcenily. Je to velice smutné, protože jezdec je skutečně výborný a také technika nám funguje špičkově. Pro mne osobně je to velké ponaučení. Do budoucna musíme testovat v týmu a ne samostatně a také výměna zkušeností a poznatků během závodů je nezbytným předpokladem úspěchu. Toto vše ukazuje, že cesta vpřed je podmíněna rozšířením týmu a nelze dál na těchto špičkových podnicích závodit samostatně."

Další závody čekají Jirku Formana ve Skotsku v rámci série Super 1, v tomto seriálu je Jirka v první desítce a věřme, že si toto skvělé postavení ještě vylepší.

Ze závodů v italském Sarnu Ze závodů v italském Sarnu Ze závodů v italském Sarnu Ze závodů v italském Sarnu

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu