V Assenu se konal další závod Winter serie

Miroslav Forman s vozem Alfa Romeo 147 GTA na trati v Assenu
- 3. 2. 2008, Assen, Holandsko -

Jako jediní zástupci České republiky se o uplynulém víkendu objevili na okruhu u severoholandského města Assen (www.tt-assen.com) čtyři jezdci - Miroslav Forman, Šimon Kubišta, Stanislav Lepka a Radek Bareš. Ti všichni bojovali na voze Alfa Romeo 147 GTA o umístění ve známém závodě Dutch Winter Endurance Series, tedy čtyřhodinovém okruhovém vytrvalostním závodě, který se jel na 4.550 m dlouhé trati v Assenu. Závodu se účastnilo na čtyři desítky vozů, každý s tří nebo čtyřčlennou posádkou jezdců, kteří se v průběhu závodu střídají v řízení.

Český tým Chase Pullman Motorsport si vybojoval ve své třídě v kvalifikační jízdě šestou pozici na startovním roštu. Nedělní závod pak zahajoval jako první jezdec Miroslav Forman, který se postupně dostal až na 4. místo. Asi po hodině jízdy byl střídán Šimonem Kubištou a ten následně pak ve třetí hodině jízdy Stanislavem Lepkou. V této době se však už začala projevovat technická závada na motoru, pro kterou musel Lepka ze závodu odstoupit a čtvrtý člen české posádky, Radek Bareš, tak do bojů již nezasáhl.

"Je to velká škoda, protože se jednalo o dobře rozjetý závod, ve kterém jsme mohli dosáhnout ve své třídě i na stupně vítězů. Jelo se za chladného, ale suchého počasí a pro naše jezdce i tým to byl, po krátké zimní pauze, dobrý trénink v ostrých závodech", hodnotil po návratu z Assenu uplynulý víkend manažer týmu Dušan Šlechta. "Další závod se jede první víkend v březnu, tentokrát na trati mezi písečnými dunami v přímořském městečku Zandvoort a všichni věříme, že nás už technika nezradí."

Vůz Alfa Romeo 147 GTA společnosti ČSMS v holandském Assenu Jezdec Šimon Kubišta během střídání Střídání jezdců během vytrvalostního závodu v Assenu Zastávka v boxech a doplnění paliva Jezdec Stanislav Lepka se připravuje k jízdě Pohled na vjezd na okruh v holandském Assenu Pohled do prostoru startu a cíle na okruhu v Assenu Jezdci (zleva) Šimon Kubišta, Stanislav Lepka, Miroslav Forman a Radek Bareš v Assenu

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu