Smolné Holandsko

Alfa Romeo 147 GTA v boxech
- 3. 3. 2008, Zandvoort, Holandsko -

Premiérovým závodem, ve kterém tým poprvé použil licenci soutěžícího "Vekra - CSMS Racing Team", se stal poslední podnik Dutch Winter Endurance Series Cupu, který se o uplynulém víkendu konal v nizozemském Zandvoortu.

Tým do čtyřhodinového klání nasadil osvědčenou techniku - Alfu Romeo 147GTA, za jejímž volantem se střidali jezdci Tadeáš Martínek a Petr Fulín. Přestože v nabitém nedělním programu byla pouze dvacetiminutová kvalifikace pro oba jezdce, ve které se oba s tratí teprve seznamovali, v silné a početné konkurenci se neztratili. Petr zajel čtvrtý kvalifikační čas ve třídě a 17-ti letý Tadeáš, který si v Zandvoortu odbyl závodní premiéru vůbec, si v krátké kvalifikaci neustále vylepšoval svůj čas.

Příjemný optimismus skončil při startu závodu. Tadeáše, který měl závod rozjíždět, při startu doslova smetl jeden z jezdců a to tak nešťastně, že další jízda nebyla s ohledem na silně poškozený vůz již možná. Ve smolném víkendu našel však Petr Fulín i pozitivní stránky: "Samozřejmě, že nás všechny kolize mrzí, nicméně mám radost z Tadeáše, který jezdecky roste po každém usednutí za volant. Zpočátku měl v kvalifikačních jízdách respekt ze silnějších vozů, v posledních kolech se už bezpečně pohyboval na trati a neustále zrychloval", nešetřil slova chvály druhý jezdec týmu.

Alfa Romeo 147 GTA v boxech Tadeáš Martínek se svým otcem Alfa Romeo 147 GTA po kolizi Jezdci Tadeáš Martínek a Petr Fulín

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu