Matějovský startuje v prestižním SEAT Leon Eurocupu s podporou BRT

Michal Matějovský s vozem SEAT León během testů na německém okruhu Hockenheimring
- 2. 4. 2008, Hradec Králové -

Michal Matějovský bude v letošní sezóně startovat v prestižním SEAT Leon Eurocupu a v šesti podnicích na evropských okruzích bude bojovat o přední příčky. Pojede v barvách týmu SUNRED BRT. Právě v nedávných dnech byly dojednány poslední podrobnosti a Matějovský se bude atraktivní série účastnit s podporou známého českého Bohemia Racing Teamu.

"SEAT Leon Eurocup 2008 bude rozhodně prestižní okruhový seriál s velmi silnou konkurencí a my v něm chceme Michalovi vytvořit skutečně co nejlepší podmínky. Celý projekt je pro BRT rozšířením spolupráce s koncernem VW Group, kdy se můžeme opřít o dnes již dlouholetou úspěšnou spolupráci s AUDI Sport," říká manažer BRT Petr Najman. Vysvětluje, že závody přenáší nejsledovanější televizní kanál Eurosport a velice zajímavou motivací pro jezdce je odměna za první místo v podobě startu v podniku FIA WTCC, Světového šampionátu cestovních vozů, který se jede v následujícím termínu po vítězném víkendu.

"Okruhové Seaty jsou skutečně plnokrevné speciály, mají dvoulitrové turbomotory s točivým momentem 340 Newtonmetrů a výkonem přes 300 koní. Auto na osmnáctipalcových ráfcích a se spoustou aerodynamických prvků má vzhled dravce. Lahůdkou je pak elektronické řazení na volantu. Michal už testoval na německém Oscherslebenu a i když moc nepřálo počasí, vůz si velice pochvaloval. Jsme přesvědčení, že si povede opravdu dobře. V motorsportu se pohybuje už mnoho let a v posledních sezónách o sobě dal výrazně vědět v podnicích okruhového šampionátu, v pohárech BMW 1 Challenge i Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu, v zahraničních sériích Divinol Tourenwagen Cup, ADAC Procar Serie a dokonce i ve FIA ETCC. No a důvod našeho spojení? Ten je celkem jednoduchý. Ve vysoké konkurenci, kterou představuje závodění na evropské úrovni, mají šanci uspět jen ti nejlepší a nejsilnější. Michal v cestovních vozech začínal v našich barvách v českém poháru octavií a měli jsme šanci sledovat jeho strmý jezdecký růst. V cestovních vozech a pohárových závodech se Michalovi v minulosti vždy dařilo a věříme, že nezklame a bude tomu tak i nadále, tentokrát však v silné mezinárodní konkurenci," říká závěrem Petr Najman.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu