Rozhodně pozitivní zážitek...

Petr Fulín
- 26. 10. 2008, Hockenheimring -

O uplynulém víkendu se Petr Fulín zúčastnil finálového podniku Seat León Supercopa, který se ve společnosti DTM, Porsche cupu a F3 konal na německém Hockenheimringu.

Ve volném tréninku, kdy se měl náš jezdec s autem a tratí seznámit, vypověděla službu elektronika. Po několika zastávkách v boxové uličce, kdy mechanici zkoušeli závadu odstranit, musel Petr definitivně auto odstavit. Závadu s elektroinstalací se sice do kvalifikace podařilo odstranit, nicméně jakési prokletí nad autem pokračovalo. Problém s nepravidelným chodem se totiž přestěhoval do pravých zatáček, což naznačovalo, že jedna z benzínových pump je nefunkční. Petr tak odkroužil pět kol a auto z posledního místa opět odstavil.

Do prvního závodu tým Logi Plus Racing Petrovi vyměnil na autě "co se dalo" a vše nasvědčovalo tomu, že v prvním závodě by se náš jezdec mohl konečně svézt. Stíhací jízdou se na plně funkčním voze probojoval z 22. pozice na 11. místo. "Byl to nádherný závod a tak trochu i odměna za předchozí problémy," řekl po jeho předčasném ukončení kvůli těžké havárii jednoho z jezdců dvě kola před cílem již spokojený Petr Fulín.

Ve druhém závodě dostal Petr ještě v prvním okruhu nešetrný bodyček na zadní kolo a rázem se začal propadat. Po 60s penalizaci za nejrychlejší sektor ve žluté fázi se náš jezdec ocitl na 18. místě. "Je to samozřejmě škoda, ale celý víkend jsme prakticky neměli možnost zkusit jiné nastavení. V první jízdě mi v poslední třetině závodu auto přestalo fungovat a do druhého jsme tak trochu zariskovali. Risk bohužel nevyšel a ta rána zezadu podvozku také moc neprospěla. Účast tady na Hockenhaimringu rozhodně splnila svůj účel, SUPERCOPA je rozhodně zajímavý seriál, ve kterém to není jednoduché, ale o to větší je to výzva," pronesl náš jezdec, který tak rozhodl o své účasti v této sérii v nadcházející sezóně.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu