Hamiltonovi jsem věřil

Lewis Hamilton jako vítěz Mc Laren Mercedes Formule Yamaha z roku 1997
- 3. 11. 2008, Hradec Králové -

S velkým napětím sledoval závěrečný díl seriálu F1 v brazilském Sao Paulu jezdec Michal Matějovský, který je fandou týmu Mc Laren. K tomuto týmu ho pojí osobní vazby z doby, kdy získával první jezdecké zkušenosti v zahraničí. Jednak si mohl ve svých 10 letech vyzkoušet, jak se sedí v ostrém závodním voze, když tuto možnost dostal den před závodním víkendem F1 na německém okruhu Hockenheimring v roce 1998. Další vazba je také z téhož roku. V té době jezdil Michal Matějovský společně s Lewisem Hemiltonem britský motokárový seriál ve stejném týmu ZIP kart.

"Lewisovi jsem úspěch v GP Brazílie moc přál. Palce jsem mu samozřejmě držel i v loňském roce, kdy mu titul o vlásek unikl, ale letos si ho opravdu zasloužil. Je to opravdu velký talent a už od motokár patřil ke špičce a moc mu gratuluji," řekl Michal Matějovský.

Jezdci týmu Mc Laren Mercedes Mobil 1 Formula Junior Int., za který v roce 1998 startoval Lewis Hamilton Jezdci týmu Mc Laren Mercedes Formula Junior Yamaha Int., za který v roce 1998 startoval Michal Matějovský Michal Matějovský jako jezdec stáje Mc Laren Mercedes Formula Junior Yamaha International v roce 1998 Michal Matějovský a Pavel Turek v roce 1998 během závodů F1

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu