Michal Matějovský poprvé testoval ve Španělsku s týmem SUNRED-BRT

Michal Matějovský při prvních testech s vozem SEAT León týmu SUNRED-BRT na španělském okruhu CALAFAT
- 14. 4. 2008, Calafat, Španělsko -

Na okruhu, který leží nedaleko přímořského letoviska Calafat, přibližně na polovině cesty mezi Barcelonou a Valencií (www.circuitcalafat.com), poprvé testoval jezdec Michal Matějovský s novým vozem SEAT León v španělsko-českém týmu SUNRED-BRT.

"Mám tu možnost vyzkoušet hned dva skvěle připravené vozy. S jedním z nich pak pojedu letošní premiérový ročník SEAT León Eurocupu. Na testování sem přijel i přední devětadvacetiletý španělský jezdec Oscar Nogués, který má za sebou mnohá vítězství v závodech SEAT León Supercopa, takže můžeme v tomto úvodním testu poměřit své schopnosti," těšil se na úvod testování s vozem SEAT na okruhu Calafat Michal Matějovský.

Matějovský, který bude v nových závodech úročit své zkušenosti jak ze seriálu závodů Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup, tak zkušenosti se závoděním s vozem specifikace WTCC, zajížděl hned v těchto úvodních testech časy na úrovni španělského šampiona.

"Do letošního SEAT León Eurocupu budeme nasazovat celkem pět jezdců a jsme rádi, že je Michal Matějovský z týmu SUNRED-BRT mezi nimi. Už během tohoto prvního testu se prokázalo, že je dostatečně rychlý, dobře se sžívá s týmem, komunikuje a navíc má schopnost přenášet informace ohledně nastavení vozu," řekl po testech inženýr společnosti SUNRED ENGINEERING DEVELOPMENT S.L. (www.sun-red.com) Ian Planas Argemí.

Hned po testech bude vybraný vůz pečlivě prohlédnut techniky společnosti SUNRED a dále pak intenzivně připravován na první oficiální testování SEAT León Eurocupu, které se koná již v pátek 25. dubna 2008 ve španělské Valencii, kde bude vůz představen již v barvách týmu SUNRED - BRT.

Michal Matějovský s vozem, se kterým v letošním roce pojede závody SEAT León Eurocup Michal Matějovský spolu s mechaniky a techniky týmu SUNRED-BRT Příprava vozu k testování Příprava vozu k testování Michal Matějovský s vozem SEAT León při testech na španělském okruhu Calafat Michal Matějovský s vozem SEAT León při testech na španělském okruhu Calafat Michal Matějovský s vozem SEAT León při testech na španělském okruhu Calafat Michal Matějovský s vozem SEAT León při testech na španělském okruhu Calafat Joan Orús, ředitel společnosti SUNRED a jezdec Michal Matějovský v dílnách společnosti ve Španělsku Michal Matějovský se připravuje k testovací jízdě na okruhu Calafat Matějovský v diskuzi se svým mechanikem Zdeňkem Bartošem a jedním z kolegů ze společnosti SUNRED Španělský jezdec Oscar Nogués během pondělního testování na okruhu Calafat Grafická úprava vozu Michala Matějovského

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu