Sezóna Seat Leon Eurocupu už začíná!

Michal Matějovský před testovací jízdou na okruhu ve Valencii
- 25. 4. 2008, Valencia, Španělsko -

V pátek 25. dubna se jezdci nově vzniklé série SEAT León Eurocup sešli na společném testování ve španělské Valencii. Michal Matějovský měl tak možnost poprvé změřit síly se svými konkurenty z mnoha zemí Evropy. Testů se zúčastnili jezdci ze Španělska, Portugalska, Francie, Chorvatska, Itálie, Anglie a Ruska. Testování začalo v devět hodin ráno a Michal zkoušel postupně různá nastavení podvozku, a protože jel ve Valencii poprvé, učil se znát i trať.

Po celodenním testování skončil na druhém místě mezi týmovými kolegy (5 jezdců) a celkově mezi 21 jezdci skončil na 10. místě. Nejrychlejším jezdcem dne byl jeho týmový kolega a dvojnásobný vítěz španělské SEAT León Supercopy devětadvacetiletý Oscar Nogues.

"Na nové auto i nový tým si postupně zvykám a také se učím optimální nastavení vozu. Většina mých konkurentů už má zkušenosti s tímto vozem ze seriálu Supercopa, ale já věřím, že je brzy doženu", řekl po prvním oficiálním testování SEAT León Eurocupu ve španělské Valencii Michal Matějovský.

V boxech stáje SUNRED-BRT během testování ve Valencii 25.4.2008 Vůz SEAT León týmu SUNRED-BRT Michal Matějovský Michal Matějovský sleduje data ze svého vozu po testovací jízdě na okruhu ve Valencii

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu