Matějovský opět testoval v Calafatu

Michal Matějovský při testování na španělském okruhu Calafat
- 8. 5. 2008, Calafat, Španělsko -

Za optimálních povětrnostních podmínek se tento čtvrtek konalo poslední testování před prvním závodem seriálu SEAT León Eurocup. Testů se zúčastnil Michal Matějovský a jeho dva týmoví kolegové - Španěl Oscar Nogues a Angličan James Nash. Cílem posledních testů bylo hlavně optimalizovat nastavení vozu před nadcházejícími závody ve Valencii.

Michal Matějovský byl po skončení testů v Calafatu optimistou: "Během testování jsme zkoušeli různá nastavení podvozku. Vše probíhalo dobře, zajížděl jsem postupně stále lepší časy." Za týden ve Valencii ho však čekají více než tři desítky soupeřů z mnoha evropských zemí (startovní listina je v příloze tohoto článku). Ti budou po pátečním dopoledním briefingu absolvovat několik volných tréninkových jízd. V sobotu 17.5. a v neděli 18. 5. to pak krátce po poledni budou první dva pohárové závody. Z celého závodního víkendu připravuje televizní stanice Eurosport obsáhlou paletu přímých přenosů a záznamů, ve kterých diváci uvidí všechny hlavní podniky WTCC víkendu ve Valencii.

Přílohou tohoto článku je také detailní časový plán pro jednotlivé víkendové závody. Michal Matějovský po testech v Calafatu ve Španělsku zůstává a s týmem SUNRED-BRT se přesune do dějiště víkendových závodů v polovině příštího týdne: "Nyní se po testech vracíme do zázemí společnosti SUNRED v Martorellu nedaleko Barcelóny, kde proběhne detailní vyhodnocení testů a pečlivá příprava vozu před prvními závody," dodává k programu nejbližších dnů jezdec Michal Matějovský.

Závodní vůz SEAT León Michala Matějovského na meření geometrie před testováním v Calafatu Společné foto s týmovým kolegou Oscarem Noguesem Práce s technikem týmu SUNRED-BRT během testování na okruhu Calafat Práce na voze během testování

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu