První závod SEAT León Eurocupu ovlivnil silný déšť

Výměna pneu během sobotního závodu
- 17. 5. 2008, Valencia, Španělsko -

Michal Matějovský, jezdec týmu SUNRED-BRT, zahájil sobotní jízdy prvního podniku SEAT León Eurocup velmi dobře. V 10 hodin dopoledne se na suché trati okruhu Rivardo Tormo ve Valencii jela kvalifikace. Tu Michal zvládl velmi dobře, když skončil na vynikajícím 3. místě.

Do sobotního odpoledního závodu tak startoval z druhé řady startovního roštu, ve které byl spolu se Švýcarem Fredym Barthem. Před tyto jezdce se pak dostal jen Španěl Oscar Nogues a Chorvat Colak. Už když se auta řadila k zahájení startovní procedury, nízká černá oblaka, ze kterých občas mírně sprchlo, nevěštila nic dobrého a sportovní komisaři vydali upozornění na mokrou trať ("wet track"). Přesto všech osmadvacet jezdců odstartovalo na suchých pneumatikách. Michalovi se start podařil a bojoval na špici startovního pole. Potom však přišly první větší kapky, které se zakrátko změnily v prudký liják. Začalo docházet k prvním kolizím a jezdci postupně mířili do boxů k výměně pneumatik. Michalovi se podařilo v 5. kole vyhnout hromadné kolizi několika jezdců a zakrátko zamířil také do boxů. Po dalších dvou kolech tam ale musel zajet znovu. Ukázalo se totiž, že jeho vůz trpí banální závadou. Při prudkém dešti spojeném s ochlazením vozu došlo k úplnému zapocení čelního i bočních oken. "Ať jsem dělal, co jsem dělal, to zapocení oken nešlo vůbec dolů a téměř jsem neviděl na trať. Musel jsem proto podruhé do boxů a to pochopitelně vedlo k posunu v umístění. S nastavením vozu jsem ale velmi spokojen a už se těším na zítřejší odpolední závod," hodnotil Michal své první vystoupení v SEAT León Eurocupu.

Nakonec skončil na 13. místě a po závodě měl také možnost seznámit se a o všem pohovořit s jezdcem Tomem Coronelem, který startuje s vozem SEAT León 2.0 TFSI v seriálu závodů mistrovství světa cestovních vozů FIA WTCC za stáj SUNRED Engineering Development.

Čekání na start Čekání na start Michal Matějovský diskutuje před závodem s týmovými kolegy SEAT León Michala Matějovského Před startem sobotního závodu Před startem sobotního závodu Před startem sobotního závodu Start sobotního závodu Společné foto - Tom Coronel, Michal Matějovský a Tom Dufek Ze společného setkání s jezdcem Tomem Coronelem Ze společného setkání s jezdcem Tomem Coronelem Tom Coronel

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu