Matějovský startoval poprvé s naftovým seatem

Michal Matějovský s vozem Seat Leon TDI
- 14. 9. 2008, Brno -

Zajímavou zkušeností byl o uplynulém víkendu pro jezdce Michala Matějovského start ve známém okruhovém závodě cestovních vozů - memoriálu Ing. Zdeňka Vojtěcha, který se konal ve dnech 13. - 14. 9.2008 na brněnském Masarykově okruhu v rámci podniku FIA Grand Tourismo.

Seat Sport Slovakia připravil pro tento závod vůz Seat Leon TDI a Michal Matějovský, který jako jediný český zástupce startuje v seriálu v evropském Seat Leon Eurocupu, dostal od Seat Sport Slovakia nabídku na jeden start s tímto vozem. "Celý závod jsme pojali jako test. Auto je úplně nové a já jsem se snažil využít všech zkušeností jak svých, tak i mého mechanika Zdeňka Bartoše, abychom vůz co nejlépe nastavili. Byla to pro nás také dobrá příležitost seznámit se se seatem s dieslovým motorem, za kterou slovenským partnerů děkuj," řekl po závodě český jezdec.

O víkendu se v Brně konaly dva závody, v prvním z nich, sobotním, startoval Michal Matějovský a skončil ve své třídě na pátém místě. V nedělním závodě startoval pak slovenský jezdec Vladimír Hybáček a dojel rovněž na pátém místě. I po tomto závodě bude pokračovat spolupráce se Seat Sport Slovakia a tento krásný vůz uvidíte již příští týden opět v Brně při premiéře v tříhodinovém závodě.

Oba jezdci po pátečních trénikových jízdách Vladimír Hybáček V týmovém zázemí Před startem prvního závodu Memoriál Ing. Zdeňka Vojtěcha Memoriál Ing. Zdeňka Vojtěcha Memoriál Ing. Zdeňka Vojtěcha Memoriál Ing. Zdeňka Vojtěcha

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu