Sobotní závod zmařila technika

Před boxy na italské Monze před sobotním závodem
- 4. 10. 2008, Monza, Itálie -

Během uplynulého víkendu se na okruhu v italské Monze konal poslední závod letošního premiérového ročníku SEAT Leon Seat León Eurocup. Z počátku týdne stále ještě trochu nachlazený Michal Matějovský ale nenechával nic náhodě a na tento závod se snažil připravit co nejdůkladněji. Pří prvních volných testech, ke kterým se v Itálii sešlo 31 (!) jezdců, se pohyboval kolem 10. místa a na sobotní měřený trénink se nastavení vozu ještě vylepšilo, což dávalo šanci na dobrý výsledek.

Při měřeném tréninku vůz ale ztrácel výkon a nakonec z toho bylo 19. místo. A když k tomu připočteme penalizaci ze závodu v Oscherslebenu, tak to bylo místo dvacáté čtvrté, což nedávalo příliš důvodů k radosti. Po měřeném tréninku byl vůz podroben důkladné prohlídce, ale nic zásadního se nenašlo. Michal i přes tuto nevýhodu danou postavením na startu byl odhodlán bojovat o co nejlepší výsledek a po výborném startu se probíjel dopředu. Záhy mu ale závada na elektronice motoru znemožnila další postup. Motor nakonec ztratil výkon úplně a Michal zajížděl časy až o 5 vteřin horší než ostatní. "Nešlo s tím nic dělat, snažil jsem se ostatní dohánět v zatáčkách, ale na rovině šli zase všichni přede mne," řekl po závodě zklamaný Michal.

Šéf týmu SUNRED Joan Orus, Michal Matějovský a Rosťa Hrbač na okruhu v Monze Rosťa Hrbáč a Michal Matějovský před sobotním závodem Příprava Michalova vozu v boxech na okruhu v Monze Na startovním roštu sobotního závodu Monza, první sobotní závod Monza, první sobotní závod Monza, první sobotní závod Monza, první sobotní závod

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu