Jirka Forman zvládl skvěle okruh v Sosnové

Jiří Forman z týmu MS Kart Racing
- 12. 4. 2009, Sosnová -

Motokárový jezdec Jiří Forman, jedoucí v barvách stáje MS Kart, se ve dnech 11. až 12. Dubna v Sosnové zúčastnil prvního závodu letošního Mistrovství ČR seriálu Rotax Max Challenge. Závodu se objevilo mnoho špičkových zahraničních jezdců vzhledem k tomu, že v Sosnové se letos v červenci pojede také jeden závod ze seriálu Rotax Euro Challenge. Kategorie Rotax tak byla nejsilněji obsazenou a bylo v ní na 30 závodníků z celého světa.

Jirka jede letos první sezónu mezi dospělými. Ve volných trénincích obsazoval 1. až 2. místo, měřený trénink ale neskončil podle jeho představ, obsadil až 6. místo. Začala se zřejmě projevovat jeho nemoc, v neděli po závodech totiž ulehl s horečkou.

Ve finálových jízdách startoval Jirka ze 3. řady. V první jízdě se propracoval na 2. místo a ve druhé jízdě dojel na 3.místě. V obou jízdách z první pozice na startu vyhrál jezdec Lukáš Vrečka. V druhé jízdě obsadil 2. místo Timofey Shanov z Ruska. Celkově obsadil Jirka skvělé 2. místo. Pro stáj MS Kart to znamená první a doufejme, že ne poslední letošní double úspěch.

Jirka tak navázal na skvělé výkony na závodech Euro Challenge ve španělské Zueře, kde v konkurenci 70 jezdců z celého světa dokázal v první jízdě dojet na 2. místě, ve druhé jízdě na 3. místě a ve třetí jízdě na 6. místě. Jirko, držíme Ti palce, ať se brzo uzdravíš!!!

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu