První závod v Portu bez škrábance

Pohled na část startovního roštu prvního závodu na okruhu Boavista v Portu
- 4. 7. 2009, Porto, Portugalsko -

Technicky náročný, 4770 m dlouhý městský okruh v úzkých ulicích portugalského Porta absolvoval v sobotu odpoledne Michal Matějovský bez jediného škrábnutí vozu a navíc obsadil vynikající 5. místo.

Na městském okruhu v Portu startoval Michal poprvé. Postupně se okruh učil ve volných trénincích a stále zrychloval. Určitou výhodu měli jezdci, kteří zde jeli v minulých letech. Michal jako zdejší „nováček“ tak šel do sobotního závodu se strategií neriskovat, protože i malá chyba, zde znamená téměř jistý náraz do betonové zdi a tím většinou i konec závodu… Strategie vyšla na výbornou. Po dobrém 6. místě v sobotní dopolední kvalifikaci se v odpoledním závodě dokázal posunout o jednu příčku a to znamená také velmi dobrou výchozí pozici pro nedělní závod.

„S dosavadními výsledky na zdejším okruhu jsem spokojen. Je to pro mne úplně něco jiného, jezdí se tady velmi rychle a také velice blízko zdi. Ani ta nejmenší chybička se tu prostě neodpouští. Auto také fungovalo bezvadně a jsme rád, že se mi podařilo vyjet dobrou startovní pozici pro zítřejší závod,“ řekl v sobotu v cíli městského okruhu v Portu Michal Matějovský, který tak bude v neděli startovat z druhé řady startovního roštu.

Ve čtvrtek před závody měl Michal možnost chvíli relaxovat na pláži u okruhu Pohled na část paddocku okruhu Boavista v Portu Porto, Pitlane Schema městského okruhu v Porto a harmonogram závodů Ze sobotní kvalifikace Ze sobotní kvalifikace Ze sobotní kvalifikace Ze sobotní kvalifikace Sobotní závod Sobotní závod Sobotní závod Sobotní závod 1. volný trénink 2. volný trénink Kvalifikace 1. závod

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu