Matějovský má za sebou další úspěšné testování

Vozy Seat připravené k testování na španělském okruhu Catalunya, Montmelo
- 16. 3. 2009, Montmelo, Španělsko -

Za krásného, slunečného a teplého počasí se uskutečnilo další testování týmu SUNRED na španělském okruhu Catalunya.

Vedle jezdce Sunred-BRT Michala Matějovského se testování zúčastnili další jezdci španělského týmu a dále také host týmu, český jezdec známý z poháru octavií, Milan Vaňkát. Pro něho byla španělská zkušenost novým a velkým zážitkem, kterou po skončení testovacího dne také s nadšením komentoval: "Byl to pro mne skutečně úžasný zážitek, když jsem měl poprvé možnost blíže se seznámit s vozidlem v úpravě pro Seat León Eurocup. Mechanici stáje SUNRED mi připravili toto vozidlo přímo na míru. Vyměnili sedačku, nastavili ji na požadovanou vzdálenost, výšku a podobně. Michal Matějovský mi pak popsal všechny detaily důležité pro řízení a ovládání tohoto vozidla. Samozřejmě největším zážitkem byla pro mne jízda. Po prvním seznámení se s vozem samotným a novým okruhem jsme s mým hlavním inženýrem probrali výsledky telemetrie a dalších čtyřicet minut testovacích jízd jsem využil jeho poznatků, rad a postupně jsem si začal na vůz zvykat. Následné testovací jízdy jsem se již snažil plně využít skvělých jízdních vlastností vozu, fantastických brzd, silného motoru i bezchybného řazení pod volantem. Jízda ve mně zanechala plno skvělých zážitků na celý život. Ve španělské stáji jsem se cítil skutečně jako doma. Všichni, od šéfa stáje, přes hlavního inženýra, až po posledního mechanika, který se staral o doplňování paliva, se mi věnovali s maximální péčí a ochotou. Neustále reagovali na moje poznatky, dotazy, připomínky a vše mi ochotně vysvětlili a poradili. Teď už snad jen s tímto vozem absolvovat aspoň jeden opravdový závod Seat Leon Eurocup a v konkurenci dalších pětadvaceti vozů Seat si změřit síly s ostatními evropskými jezdci."

Testování bylo obecně zaměřeno na nastavování podvozku a probíhalo podle předem určeného harmonogramu. Michal Matějovský dosahoval po celý den výborných výsledků a spolu s italským jezdcem Aldo Pontim se přetahovali o nejlepší čas. Nakonec z tohoto soupeření vyšel lépe Ital Ponti, který nasadil nové gumy a zajel čas 2:00.2. Michal zajel na starých gumách 2:00.3. (!) a testy hodnotil velmi kladně: "Jsem moc rád, že jsem poznal další okruh. V Montmelo jsem ještě nikdy nejel, okruh je náročný a proto jsem s dosaženými výsledky spokojen."

Po testech se celý tým přestěhoval na svoji základnu v Martorellu, kde bude probíhat další příprava vozů na příští testování, které se bude konat na brněnském Masarykově okruhu.

Testování na okruhu Catalunya Testování na okruhu Catalunya Testování na okruhu Catalunya Testování na okruhu Catalunya Testování na okruhu Catalunya Testování na okruhu Catalunya Testování na okruhu Catalunya Testování na okruhu Catalunya

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto

Mapa webu