Matějovský bojuje o vedení závodu v Dubaji

Tým SUNRED ve složení Oriola, Rossi, Matějovský a Ibran před startem závodu DUNLOP 24H Dubaj
- 14. 1. 2011, Dubaj -

Dnes přesně ve 14 hodin byl v Dubaji za početné divácké účasti odstartován první vytrvalostní automobilový závod sezóny DUNLOP 24H Dubaj 2011. Tým SUNRED se nezúčastnil ranního Warm Up a zamířil přímo na start závodu. "Snažili jsme se vůz co nejvíce šetřit pro samotný závod, včerejší nastavení nám pro závod vyhovuje." řekl před startem Michal Matějovský, člen posádky SUNRED týmu.

Do bojů nejprve zasáhl Pepe Oriola a dokázal se z úvodní 4. pozice mezi vozy třídy A3T dostat až na vedoucí pozici. Po dvou hodinách závodu střídal Javier Ibran a po dalších dvou hodinách Francouz Michael Rossi. Oba tito jezdci udržovali střídavě třetí až druhou pozici, když po šesti hodinách, cca ve 20 hodin místního času, se ke slovu dostal Michal Matějovský a krátce po střídání se dotáhl s vozem SEAT Leon Super Copa se startovním číslem 60 týmu SUNRED opět až na vedoucí pozici. Aktuálně (v čase 6:35.02) tedy je Matějovský ve své třídě na prvním místě s náskokem 30.244 před BMW E 46 GTR holandského týmu JR MOTORSPORT.

On-line zpravodajství (3 web kamery) a průběžné výsledky jsou rovněž na http://live.24hseries.com/livetiming/.

Michal u vozu SEAT Leon před startem závodu Na startovním roštu Střídání Michala s Francouzem Rossim Střídání Michala s Francouzem Rossim

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto