Společnost ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT, a.s. Hradec Králové v roce 2011

ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT, a.s. Hradec Králové bude i v roce 2011 pokračovat v závodech na okruzích a to jak na domácích, tak také na okruzích evropských, či světových. Hlavním cílem jsou umístění na špici a to jak na domácí, tak i na zahraniční půdě a tím vynikající reprezentace partnerů i společnosti. Pozornost se bude opět soustřeďovat na mladé, ale již zkušené jezdce - pětadvacetiletého okruhového závodníka Michala Matějovského a sedmnáctiletého motokárového jezdce Jiřího Formana, který by měl v letošní sezóně, vedle pravidelných motokárových závodů, pokračovat v dalším seznamování okruhové závodění s cestovními vozy.

Michal Matějovský zahájí sezónu 2011 již počátkem ledna v Dubaii účastí na známém vytrvalostním závodě DUNLOP 24 Hours of Dubai, kde bude startovat v rámci spolupráce se španělským týmem SUNRED. Po úspěchu v loňském roce se bude Matějovský v roce 2011 soustředit na seriál závodů Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích - MMČR. Těžištěm prací bude obhajoba titulu Mezinárodního mistra České republiky právě v těchto závodech. Také letos se českého mezinárodního mistrovství zúčastní Michal Matějovský s vozem SEAT Leon TDI s Vladem Hybáčkem v Divizi 4, kde bude členem posádky týmu SEAT Sport Slovakia. Dále bude Michal Matějovský pokračovat ve sbírání zkušeností v zahraničí a to jak ve vytrvalostních závodech, tak v dílčích závodech některého ze seriálů v Evropě.

Činnost jezdce ČSMS a zároveň továrního pilota stáje MS KART Jiřího Formana bude rovněž zaměřena na obhajobu titulu, dnes již dvojnásobného mistra ČR v závodech motokár v rámci seriálu Mistrovství ČR v závodech motokár na okruzích. V zahraničních závodech, kde by se v letošním roce chtěl Forman objevovat v nejlepší desítce jezdců, se opět objeví v seriálu Rotax Euro Challenge a také ve třech závodech mistrovství světa motokárových jezdců do 18 let CIK-FIA U 18. K prvnímu měření sil v evropském měřítku pojede však tento jezdec už v polovině února a to do španělské Malagy na okruh Campillios v rámci podniku Winter Cup třídy Rotax Max. Vzhledem k tomu, že sedmnáctiletý Jiří Forman je oprávněn bez omezení startovat také v kategorii cestovních vozů v závodech na okruzích, stane se součástí sezóny 2011 pravděpodobně i několik závodů v této oblasti, ať již v rámci Mezinárodního mistrovství ČR na okruzích 2011 nebo v některých evropských seriálech. Cílem je, aby se mladý jezdec ČSMS seznámil s atmosférou i jiným způsobem závodění a poznal při tom co nejvíce různých evropských závodních okruhů.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto