Matějovský v první desítce nejlepších truckerů desetiletí

Stanislav Matějovský s vozem TATRA během vítězného závodu tahačů na okruhu Nurburgring v roce 2001
- 11. 2. 2011, Hradec Králové -

Stanislav Matějovský, bývalý závodník evropského poháru tahačů a Mistr Evropy z roku 2001 v těchto závodech, byl nominován motoristickými novináři do první desítky nejúspěšnějších truckerů uplynulého desetiletí. Anketu o Nejlepšího truckera desetiletí (2001-2010), kterou uspořádal časopis Truck Racing Magazín vyhrál Španěl Antonio Albacete a do elitní desítky se dále vešli Lutz Bernau, David Vršecký, Gerd Körber, Markus Bösiger, Egon Allgäuer, Markus Östreich, Stuart Oliver a Fritz Kreutzpointer.

"Na roky strávené za volantem závodního tahače stále rád vzpomínám, zejména na období, kdy jsme s českou značkou TATRA dokázali před deseti lety získat titul Mistra Evropy. Jsem proto rád, že ocenění motoristických novinářů mi tuto éru opět více připomnělo. Závody tahačů samozřejmě stále sleduji, i když se nyní věnuji především závodům automobilů na okruzích" zavzpomínal krátce na období za volantem závodního tahače Stanislav Matějovský.

Stanislav Matějovský, Evropský pohár tahačů, Most 2001 Stanislav Matějovský, Evropský pohár tahačů, A1 Ring, Rakousko 2001 Stanislav Matějovský, Evropský pohár tahačů, Nogaro, Francie 2001 Stanislav Matějovský, Evropský pohár tahačů, stupně vítězů Nurbugring 2001

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto