Jiří Forman na startu sezóny v první desítce nejlepších evropských jezdců

Jiří Forman (st. č. 216) bojuje o co nejlepší umístění
- 24. 2. 2011, Praha -

O předminulém víkendu se konal první závod sezony a to Rotax Winter cup ve španělském Campillos. Jako každý rok se zde sešla velmi kvalitní konkurence nejlepších závodníků z celé Evropy. Už od prvních momentů tohoto závodního týdne byl Forman velmi rychlý a ve volných trénincích se umisťoval pravidelně v první pětce. V pátek za krásného slunného počasí se jel měřený trénink, který byl rozdělen do dvou skupin. "Byl jsem v první skupině, kterou jsem vyhrál. Ve druhé skupině pak padly ještě tři rychlejší časy, ale i tak jsem skončil na výborném 4. místě", zhodnotil svůj výkon v měřeném tréninku Jirka Forman.

V sobotu ráno se jely první kvalifikační rozjížďky. V první z nich Jirka dojel na 5. místě, ve druhé dojel na místě čtvrtém, ale bohužel ve třetí z rozjížděk měl kolizi na startu a dojel až devatenáctý a to znamenalo 17. místo na startovním roštu semifinále… "Na startu semifinále mě smůla bohužel neopustila a já opět zůstal v kolizi, tentokrát fatální, hned po startu. Do finále jsem tudíž startoval až z poslední pozice ( 33. místo! ).", popsal smolný začátek finálové části český závodník.

Už od startu finále však všichni přítomní viděli, že je Jirka velmi rychlý a sledovali s úžasem, jak se jezdec MS Kart probojovával dopředu dlouhého pole jezdců. Podvozek MS Kart výborně připravený Jiřím Kahudou fungoval na jedničku a náš jezdec neustále, kolo co kolo, zajížděl cca o dvě desetiny lepší časy než dosahoval v tu chvíli vedoucí jezdec. Výsledkem fascinující stíhací jízdy bylo krásné 10. místo v cíli umocněné i nejrychlejším časem v závodě! "Jsem velmi rád, že se mi finálový závod povedl. Chtěl bych moc poděkovat celému týmu MS Kart, který odvedl vynikající práci a také sponzorům a svému tátovi, který je pro mě velkou morální podporou.", uzavřel nakonec úspěšný závod ve Španělsku náš jezdec Jirka Forman.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto