Matějovský v barvách BRT startuje sezónu při jarním Brně

Michal Matějovský s AUDI A4 DTM při nedávném testování na brněnském okruhu
- 26. 4. 2011, Hradec Králové -

Jarní cena Masarykova okruhu je startovním podnikem letošní mistrovské okruhové sezóny. Zúčastní se jí i Bohemia Racing Team s pilotem Michalem Matějovským, který je připraven ve dvou sprintech bojovat o první body do letošní klasifikační tabulky.

Vůz Audi A4 DTM je pro úvodní podnik sezóny už klasicky výborně nachystán. Po nedávném brněnském testování byl opět důkladně zkontrolován a připraven na další porci ostrých kilometrů. Spolu s volnými jízdami jich během víkendu spolyká skoro 400!

Michal Matějovský zintenzivnil v posledních dnech ještě kondiční přípravu, protože řízení tohoto vozu vyžaduje skutečně důkladnou fyzičku. "Je bez diskuse, že DTM je špičková technologie na úrovni F1, ale jezdcovo tělo tu musí čelit obrovskému přetížení a pokud na to není připraveno, nic dobrého z toho nekouká," vysvětlil Michal. "Takže jsem absolvoval sérii posilovacích seancí a cítím se hodně dobře naladěný. Psychicky se připravuji i na to, že to bude hodně rychlé, že budu hodně vepředu a budu muset dávat veliký pozor při předjíždění pomalejších soupeřů. Musím ale přiznat, že se už moc těším, až si zase sednu do kokpitu. To auto je prostě úžasné," dodal jezdec.

Jarní cena Masarykova okruhu startuje pátečními kvalifikacemi a hlavní měřený trénink pro sprint proběhne v 11 hodin a 20 minut a pojede se půl hodiny. Sobotní závod se jede v půl desáté dopoledne a je vypsán na deset kol. Nedělní stejně dlouhá bitva bude odstartována v půl třetí odpoledne.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto