Forman a Vršecký na stupních vítězů v nové serii European R Cup v Brně

Miroslav Forman a David Vršecký na stupních vítězů po nedělním druhém závodě R-Cupu v Brně
- 01. 5. 2011, Brno -

O uplynulém víkendu při Jarní ceně Masarykova okruhu odstartovala zbrusu nová evropská závodní série European R-Cup. V ní mezi sebou soupeří piloti za volanty britských supersportů Radical, které se stále víc udomácňují v celé Evropě včetně Česka a Slovenska. Hmotnost závodních vozů Radical se pohybuje mezi 505 a 687 kilogramy a poháněné jsou motorem ze Suzuki Hayabusa. V Brně Radicaly odstartovaly do prvních dvou závodů zcela nové středoevropské soutěžní série European R-Cup. Mezi piloty se objevil také jezdec Miroslav Forman a spolu s ním startoval na jednom ze závodních vozů známý trucker David Vršecký.

"Už v kvalifikačních jízdách jsme byli úspěšní. S časem 2:04.139 jsme byli nejlepší ze všech patnácti speciálů. Do prvního závodu, který startoval v neděli krátce před polednem a jel se na 50 minut, nastoupil jako první pilot David Vršecký. Postupně bojoval na prvním druhém místě, asi po dvaceti minutách jsme střídali. V druhé polovině závodu se ale bohužel na vozidle projevila drobná závada, která nám neumožnila první závod dokončit. Mechanici před odpoledním závodem vůz opravili. Ve druhém závodě jsme se, po těžkých bojích o přední pozice, dokázali prosadit na stupně vítězů, když jsme dojeli na třetím místě." řekl po závodech v Brně spokojený Miroslav Forman.

Forman a Vršecký, kteří v Brně startovali v barvách týmu Geus Racing, dokázali i v závodě jet velmi rychle. Jejich průměrná rychlost v druhém padesátiminutovém závodě byla 156,469 km/hod a za vítězným vozem Bronislava Formánka zaostávala o necelé dvě desetiny… Závodů, které slibují zajímavou podívanou, se v Brně zúčastnilo celkem 15 vozů, z nichž dva vozy druhý nedělní závod nedokončily. Více na www.radicalcars.cz.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto