Matějovský představil AUDI A4 DTM v Hradci Králové

Michal Matějovský vystoupil v sobotu na nadační akci v Hradci Králové
- 04. 6. 2011, Hradec Králové -

Michal Matějovský se zúčastnil v sobotu 4. 6. v Hradci Králové v Šimkových sadech společenské akce "ŽIJU STEJNĚ JAKO TY aneb POZNEJME SE NAVZÁJEM", pořádané týmem Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP). Spolu s Michalem dorazili na akci také mechanici týmu BRT, aby společně představili účastníkům akce závodní speciál AUDI A4 DTM, se kterým se tento jezdec účastní letošního ročníku Mezinárodního mistrovství ČR v závodech automobilů na okruzích ve sprintových závodech. O vystavený vůz byl v průběhu celodenní akce velký zájem. Živě se o aktuální letošní výsledky i závodní techniku zajímal také primátor města Hradce Králové pan MUDr. Zdeněk Fink, který přišel do Šimkových sadů tuto akci rovněž podpořit.

Michal Matějovský se v průběhu podvečera zúčastnil také několika soutěží, které pořadatelé pro návštěvníky připravili. Poměřil si své síly ve šplhu na lezeckou stěnu s jedním z účastníků akce se zrakovým postižením. Pak si šplh na stejné stěně zkusil znovu a sám, ovšem s očima zakrytýma brýlemi s neprůhlednými skly. Zkusil si také slalom na kolečkovém křesle a některé další disciplíny. Nakonec se zapojil i do organizování dobrovolné sbírky finančních prostředků ve prospěch nadačního fondu.

"Akce se mi moc líbila, byla neformální a její motto -táhnout za jeden provaz se všemi, kteří to mají s uplatněním svých schopností díky nějakému zdravotnímu handicapu těžší - bylo skvělé. Disciplíny, které jsem si měl možnost vyzkoušet, vypadají jednoduše, ale jednoduché vůbec nebyly. Přesvědčil jsem se také, že lidé se zdravotním postižením toho dokážou daleko více, než si myslíme. Všem držím palce a organizátorům pak děkuji, že nás na tuto zajímavou akci pozvali," poznamenal během podvečera Michal Matějovský, který pak v závěru akce uspořádal pro její účastníky ještě malou autogramiádu.

O vystavený závodní vůz byl zájem od počátku akce Michal Matějovský v cíli soutěže ve šplhu na lezecké stěně Šplh se zakrytýma očima Primátor města MUDr. Zdeněk Fink se živě zajímal o vystavenou závodní techniku Jízda na kolečkovém křesle Odpoledne s nadačním fondem v Šimkových sadech Michal se zapojil do vybírání dobrovolných příspěvků pro nadační fond Autogramiáda pro účastníky a návštěvníky akce

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto