Ladíme formu v Mostě

Michal Matějovský a Josef Král během čtvrtečních testů na okruhu v Mostě
- 10. 6. 2011, Praha -

Už od čtvrtečního rána byl Bohemia Racing Team v plném nasazení v mosteckém paddocku i na trati. Víkendový podnik okruhového mistrovství, v němž bude Michal Matějovský sbírat další zkušenosti s technikou DTM a pochopitelně i usilovat o další body do celkového hodnocení, právě startuje. Podstatný bude páteční měřený trénink, který bude zahájen dnes ve 13 hodin a 20 minut.

Během čtvrtečních volných testů absolvoval pilot desítky mosteckých okruhů a postupně se zrychloval. Velice uvítal, když svými postřehy k chování a nastavení vozu přispěl i Josef Král, který v pauze mezi podniky světové formulové série GP2 přijel navštívit tým na severočeskou trať. "V Mostě jsem s détéemkem ještě nejel a Pepa pomohl se setupem hodně úspěšně. Perfektní byla i spolupráce s novými inženýry z továrního oddělení Audi Sport, kteří se dnešního testu zúčastnili, kromě našich kmenových. Na víkend se každopádně moc těším. Zítra dopoledne se ještě při volných jízdách ověří nějaké malé změny v nastavení a pak už bude na řadě půlhodina oficiální kvalifikace," řekl navečer Michal.

"S Michalem se známe léta a dobře, však jsme oba Hradečáci," usmíval se v boxech Josef Král. "Mám po dlouhé době výjimečně volno a rád jsem se za kluky přijel podívat. Na tuhle techniku nejsem žádný expert, spíš jsem mluvil o svých pocitech. DTM má čtyři sta koní a váží tunu. Formule GP2 má šest set padesát koní a šest set padesát kilo, to je opravdu někde jinde. Jsem zkrátka zvyklý ještě na trochu jinou odezvu plynu," líčil Josef Král. "Je fakt, že Audi je super auto a na cesťák se chová nádherně a harmonicky, skvěle brzdí a taky aerodynamika dělá svoje. Doufám, že jsem odvedl dobrou práci. Já jsem si to užil," dodal Josef.

V sobotu dopoledne pak účastníky sprintu Divize 4 čeká první závod a v neděli odpoledne druhý. Meteorologové slibují na celý víkend proměnlivé počasí. O to zajímavější může celý závodní víkend být...

Michal Matějovský s vozem AUDI A4 DTM během testování na okruhu v Mostu Michal Matějovský s vozem AUDI A4 DTM během testování na okruhu v Mostu Michal Matějovský s vozem AUDI A4 DTM během testování na okruhu v Mostu Michal Matějovský s vozem AUDI A4 DTM během testování na okruhu v Mostu

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto