Autogramiáda Michala Matějovského na výstavě závodních speciálů

Autogramiáda jezdců Michala Matějovského, Pavla Valouška a Jaroslava Falty
- 05. 7. 2011, Houdkovice -

V obci Houdkovice nedaleko Dobrušky se tento týden konala zajímavá výstava závodních speciálů auto-moto. Akci spojenou s ukázkou závodní techniky uspořádaly SDH Houdkovice a JCH Rallye Team. "Naším cílem bylo ukázat širokou škálu motorsportu. Proto jsme na jedno místo soustředili různá odvětví - rallye auta, buginy i trucky. Takhle obsáhlá akce není jen tak někde k vidění, což bylo záměrem výstavy," prozradil jeden z jejích organizátorů, Jaroslav Ježek. Na pozvání dalšího z organizátorů, Jiřího Chalupy /JCH Ralye Team, www.jchrallyeteam.estranky.cz/, se výstavy zúčastnil také Michal Matějovský.

Na výstavě se představily jednostopé a dvoustopé závodní speciály různých odvětví motorsportu. Patřily mezi ně speciály rally, autokrosu a závodů do vrchu, dále také vozy z rallyekrosu, okruhové speciály, nákladní automobily na truck trial a další. U jednostopých strojů se jednalo o motokrosové speciály, sidecary, enduro, trial a silniční motocykly. Dalším velkým lákadlem byla autogramiáda známých závodníků. Současnost zastupoval Pavel Valoušek, loňský mistr republiky v rally a dále mistr ČR v závodech automobilů na okruzích za rok 2010 Michal Matějovský. Trochu vzpomínání přivezl ve své osobě Jaroslav Falta, který je všem znám jako mistr světa v motokrosu, kterému byl titul odepřen na úkor závodníka z tehdejšího Sovětského svazu.

Výstavy v Houdkovicích získávají na popularitě a začínají mít dobrou tradici. Tato už byla svého druhu třetí, když jí předcházela výstava zemědělské techniky a loňská výstava vozidel VELOREX. "Akce, kterou místní uspořádali letos, se mi moc líbila. Byl jsem také překvapen zájmem veřejnosti. Počasí bylo pěkné a na setkání přišlo snad na tři tisícovky návštěvníků." hodnotil výstavu v Houdkovicích Michal Matějovský.

Michal Matějovský na výstavě závodních speciálů v Houdkovicích Michal Matějovský na výstavě závodních speciálů v Houdkovicích Michal Matějovský a Pavel Valoušek Letecký záběr areálu výstaviště v Houdkovicích

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto