Vítězství v kvalifikaci, v závodě čtvrté místo

Michal Matějovský s vozem AUDI A4 DTM na trati sobotního závodu v Mostě
- 06. 8. 2011, Most -

Kromě zdařilé kvalifikace s vozem AUDI A4 DTM absolvoval Michal Matějovský v pátek 5. 8. v Mostě rovněž kvalifikaci s vozem SEAT Leon SC TDI, týmu SEAT Sport Slovakia. Z velmi vyrovnané špice jezdců (časy nejrychlejšího kola byly v rozmezí 0,01 vteřiny) dokázali jezdci Vlado Hybáček a Michal Matějovský vybojovat čas nejrychlejší (1:51.072) a získali tak první místo ve své třídě na startovním roštu sobotního závodu.

Mistrovský dvouhodinový vytrvalostní závod byl odstartován v sobotu 6.8.2011 za dusného letního počasí. Do kokpitu závodního vozu usedl nejprve Vlado Hybáček. "Bylo opravdu nezvyklé vedro a dusno a ke konci první hodiny závodu, před střídáním s Michalem Matějovským, jsem začal pociťovat, že má motor nepravidelný chod. To vedro mu bohužel moc nesvědčilo…" konstatoval po závodě Vlado, který předával seat Michalovi na druhé pozici. Střídání probíhalo zpočátku bez problémů. Když však chtěl Michal vyrazit znovu na trať, motor zhasl. Podařilo se jej nastartovat až po drobné technické úpravě v boxech po několika minutách."Měli jsme určitý náskok, takže když jsem se po střídání vrátil na trať, byla ještě určitá naděje dostat se mezi tři nejlepší. Pak ale přišla další závada v podobě porušené gumové hadice k turbodmychadlu a náhle se z boje o stupně vítězů stal boj o body. Vůz jel od té doby nepravidelně a silně kouřil. Přesto se mi podařilo nakonec dojet na 4. místě a získat pro tým body a to je dobře." zhodnotil sobotní vytrvalostní závod Michal Matějovský.

Vůz bude nyní podroben technické revizi a k dalšímu závodu se tým SEAT Sport Slovakia vydá za čtrnáct dnů na slovenský okruh v Potoni.

Michal Matějovský s Vlado Hybáčkem na startu sobotního vytrvalostního závodu Začátek druhé hodiny sobotního vytrvalostního závodu, za volantem Michal Matějovský Porucha na motoru se projevila zvýšenou kouřivostí SEAT Leon SC TDI v Parc Fermé po skončení sobotního vytrvalostního závodu

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto