Třetí a čtvrté místo v prvním slovenském sprintu

Michal Matějovský v kokpitu vozu AUDI A4 DTM
- 20. 8. 2011,Slovakiaring -

Páteční kvalifikace pro dnešní sprintový závod na Slovakiaringu určila pilotům Bohemia Racing Teamu třetí místo na startovním roštu pro Petra Fulína a čtvrté pro Michala Matějovského. Dopolední závod pak skončil stejně jako kvalifikace s tím, že nejrychlejší byl Tomáš Kostka a druhý Filip Sládečka.

Po jasně daném pořadí z měřeného tréninku se desetikolový sprint zdaleka neodvíjel přímočaře. První komplikace nastala, když Michalovi Matějovskému na startu zhasnul motor a jezdec se propadl v pořadí až do druhé desítky jezdců. Během deseti kol dlouhé konfigurace okruhu se ale dokázal probít zpátky na čtvrtou příčku, na které také projel cílem. "Trochu mě to zaváhání na startu štve, byla to moje chyba. Ale motor hned chytil a postupně jsem se prokousal zpátky. Jen je škoda, že už jsem nestihl zazávodit si s Petrem," konstatoval Michal.

Ani Petr Fulín neměl svou cestu za bronzem úplně bez komplikací. "Přeci jen na to auto nejsem tak zvyklý a přetočil jsem jednu ze zatáček. Hodiny mě dost zdržely, ale dotáhl jsem se zase zpátky za kluky. Je fakt, že ze začátku jsem s nimi celkem v pohodě držel krok, takže uvidíme zítra," okomentoval závod jezdec.

"Je trochu paradoxní, že nás překonali dva jezdci, kteří v předchozích sezónách získali mistrovské tituly právě v našem týmu. Nejdůležitější ale je, že naši piloti své krizové momenty přestáli bez úhony na zdraví, či technice. Ty situace byly obě docela nebezpečné, Petrovy hodiny přišly v nevhodnou dobu, ale hlavní je, že naštěstí nedošlo k žádné kolizi," poznamenal ještě manažer BRT Petr Najman.

V neděli dopoledne proběhne na Slovakiaringu druhý měřený trénink a odpoledne ve čtvrt na čtyři odstartuje druhý sprintový závod na deset kol.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto