Druhý den na Rotax Grand Finals 2011

All Ain Raceway, Spojené arabské emiráty
- 22.11.2011, Al Ain Raceway, UAE -

Dnešní den začal pro všechny jezdce již po 8,00 hod. ráno, na programu byly první podrobné rozpravy s jezdci všech kategorií. Poté již postupně, na rozdíl od včerejška dnes již s použitím časomíry, probíhaly volné tréninky, každý jezdec absolvoval dva. Den byl ukončen další sadou briefingů, určených tentokráte na zítřejší den.

V první sérii volných tréninků se naši jezdci rozkoukávali a stále ještě seznamovali s tratí i technikou. Jak se ukázalo, nemalé množství jejich soupeřů místní trať již vyzkoušelo a tak ani výsledky nebyly nijak skvělé: v kategorii Rotax Junior byl Petr Fulín ve své skupině dvacátý a Jiří Forman v kategorii Rotax Senior třináctý. Ani jezdci ze Slovenska na tom nebyli jinak, Patrik Pastorok byl třináctý ve skupině a Sandor Jakab se pohyboval přibližně v polovině trénujících jezdců.

Jiří Forman, po trápení na trati, dojel druhý volný trénink ve skupině až patnáctý, což celkově dávalo místo ve třetí desítce. "Nejsme schopni přijít na to, v čem je problém. Se soupeři, kteří dnes byli v první patnáctce, se celou sezónu v Rotax Eurochallenge přetahuji o desetinu a tady na ně ztrácím skoro půl vteřiny. Je tedy jasné, že něco nefunguje, jak by mělo!", okomentoval svůj výkon Jiří Forman. Petr Fulín jel naopak svůj druhý volný trénink o kus lépe než první a obsadil ve skupině desáté místo, celkově pak se pohyboval na rozhraní druhé a třetí desítky. "Ve druhém jsem se koncentroval na průjezdy a snažil se jezdit s těmi nejlepšími. Také technika fungovala lépe než v dnešní první jízdě, takže zatím jsem docela spokojen.", pochvaloval si dnešní den Petr Fulín.

Smůlu měl ve druhém volném tréninku Patrik Pastorok, kterému hned na začátku unikl vzduch z pneumatiky. Sandor Jakab jel ve druhém tréninku podobné časy jako Jiří Forman.

Nezbývá tedy než věřit ve zlepšení našich jezdců pro zítřejší den, už jen proto, že je čeká poslední volný trénink a odpoledne pak už kvalifikace.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto