Rotax Grand Finals 2011, den třetí - už se jede na ostro!

All Ain Raceway, Spojené arabské emiráty
- 22.11.2011, Al Ain Raceway, UAE -

Na pořadu byl nejprve poslední volný trénink a odpoledne se již začalo závodit na ostro. Jel se totiž měřený trénink, jehož výsledky poprvé ukázaly šance jednotlivých závodníků na konečný úspěch.

Volný trénink v kategorii Junior nepřinesl Petru Fulínovi pokračování nadějných výsledků ze včerejšího dne a skončil až 59. Patrik Pastorok se umístil na 30. místě. Nadějněji to vypadalo v kategorii Senior, kde Jiří Forman skončil celkově 7. a ani Sandor Jakab si nevedl špatně, skončil 14.

Měřené tréninky kategorie Junior pak ukázaly obrovskou vyrovnanost jezdců: až na jednoho se všech zbylých 71 jezdců vměstnalo do jediné vteřiny! V tak nabité konkurenci skončil Petr Fulín 45. a patrik Pastorok až 54. Podobně vyrovnaná byla i kategorie Senior, kde se do jedné vteřiny vešlo 60 závodníků. Jiří Forman se do poloviny měřeného tréninku držel kolem pátého místa, ale pak dojel skupinku pomalejších jezdců a bylo po naději. Celkově tak obsadil až 23. místo. A to je nepochybně méně, než se očekávalo. Sandor Jakab skončil 35.

Do zítřejších kvalifikačních jízd tak Pert Fulín bude startovat až z 12. řady, Patrik Pastorok ze 14. řady, Jiří Forman potom ze 6. řady a Sandor Jakab z řady 9.

Nejlepší v měřeném tréninku v kategorii Junior pak byli: 1. Sasahara, 2. Makino (oba Japonsko), 3. Lazare (Kanada), 4. Morin (Švédsko), 5. Tsutsui (Kanada). V kategorii Senior pak přední příčky obsadili: 1.Babington, 2. Cooper (oba Anglie), 3. Dabski (Polsko), 4. Kancsar (Maďarsko), 5. Riener (Rakousko).

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto