V prvním velkém finále roku 2013 obsadil Jiří Forman čtvrté místo!

Jiří Forman během nedělních finalových jízd na okruhu ve španělském v Campillos
-10. 02. 2013, Campillos, Španělsko -

Dopolední semifinále kategorie Rotax Max Seniors radost české naději Jiřímu Formanovi nepřineslo, po velkých technických problémech dojel šestý. Ve finále však především jeho zásluhou jezdci vpředu předváděli doslova a do písmene koncert. Český pilot se na špici dotahoval každým kolem a v cíli z toho bylo čtvrté místo o centimetry za vítězem!

Tradiční poslední ověření, že vše funguje tak, jak má, čili ranní warm up. Tím se v neděli začínalo. A pro českého pilota Jiřího Formana byl tento test poslední možností vyzkoušet ostrý set své techniky po včerejších problémech. Zajel sedmý čas v těsném kontaktu se špičkou, což vypadalo nadějně.

Na startu semifinále tradičně první řada, vnější pozice. Jakoby to český pilot měl na těchto závodech předplaceno. Jiří Forman opět výborně odstartoval, držel si druhé místo. Postupně však začal ztrácet a propadat se zpět. Sám jezdec vysvětluje proč: "Jak se ukázalo, nepodařilo se odstranit technické problémy, což se projevovalo hlavně na výjezdech a rovinkách. Neměl jsem šanci v rychlosti konkurovat svým soupeřům." Po bojovném výkonu obsadil Jiří Forman v semifinále šesté místo a v odpoledním finále tak odstartoval až ze třetí řady. Další český zástupce Petr Fulín dojel na osmnáctém místě a David Rychtár na místě dvacátém devátém.

Do finále Jiří Forman odstartoval solidně a pohyboval se kolem 8. místa. Po několika okruzích se dostal na pátou pozici, škoda jen, že se mezitím vytvořila mezi ním a první čtveřicí větší mezera. Postupně se dotahoval a asi v polovině závodu předjel krásným manévrem svého loňského týmového kolegu a vicemistra světa Eda Branta. "Věřil jsem, že mám šanci dotáhnout se na první trojici, technika tentokrát poslouchala, ale bohužel mi chybělo jedno kolo, v cíli jsem byl snad o ráfek čtvrtý a první tam nebyl dříve ani o celou motokáru.",popsal dramatický závěr Jiří Forman. Petr Fulín ve finále skončil jedenadvacátý a David Rychtár na 28. místě.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto