Fulín odstartuje do prvního závodu z Pole position, Matějovský ze třetí řady

Michal Matějovský při sobotní kvalifikaci na okruhu v Monze
- 23. 03. 2013, Monza -

Sobotní program šampionátu FIA ETCC v italské Monze odstartoval třicetiminutový volný trénink, ve kterém jezdci týmu Křenek Motorsport úspěšně navázali na výsledky pátečních testů. Petr Fulín s časem 2:02.021 tuto měřenou jízdu vyhrál a Michal Matějovský s časem 2:03.660 obsadil ve výsledkové listině slibné čtvrté místo.

Odpoledne pak přišla na řadu všemi očekávaná kvalifikace, která přinesla letošní první skutečné porovnání sil mezi téměř čtyřicítkou startujících jezdců. Fulín s Matějovským vyjeli pouze k jednomu kvalifikačnímu pokusu, v jehož průběhu zajeli oba jezdci čtyři kola. Zatímco v případě Petra Fulína znamenal čas nejrychlejšího kola 2:01.986 zisk pole position pro zítřejší první závod, tak čas Michala Matějovského 2:04.172 znamená pro první závod start ze třetí řady. Michal v průběhu úvodních měřených jízd dokazoval, že v jeho možnostech je zajetí lepšího času, nicméně do dalšího kvalifikačního pokusu jej nepustila technická závada na řízení u jeho vozu.

Michal Matějovský: "Na mém dnešním výkonu se do jisté míry poznamenala nervozita a pak trochu také smůla. Myslím, že pokud bych mohl zajet další dvě kola, byl by ten výsledek ještě o kousek lepší. Zítra bude důležité dobře odstartovat a zvládnout první kolo, podle předpovědi by mělo pršet a to se pak může stát cokoliv."

Petr Fulín: "Dnešek nelze hodnotit jinak než pozitivně. Tým šlape jak má, s Michalem se zlepšujeme kolo za kolem a to bez jakéhokoliv presu. Teď nás čeká vyhodnocení dat z telemetrie a podle toho připravíme nastavení pro zítřek. Jediná smůla co nás dnes potkala je technická závada u Michalova vozu, což trochu kazí dojem z jinak povedeného dne. Přesto však k zítřku musíme přistoupit zodpovědně a s respektem. S největší pravděpodobností nás čeká mokrý závod a s tím zatím nemáme žádnou zkušenost. Pokud se tato předpověď doopravdy naplní, tak budeme začínat úplně od začátku. Velkou výhodou je, že oproti loňské sezóně jsme na všechno dva a tak se nám vše daří relativně rychleji. Uvidíme zítra po warm-upu."

Josef Křenek, šéf týmu: "Oba naše piloty dnes nemohu hodnotit jinak než výborně. Petr Fulín vyhrál všechny měřené jízdy, kterých se účastnil a Michal Matějovský opět prokázal svou neustále se zlepšující tendenci. Oba tak mají zítra šanci bojovat o přední příčky."

Livetiming je možné sledovat na stránkách mstworld.com.

Výsledky kvalifikace:

1. Petr Fulín - 2:01.986
2. Maťo Homola - 2:03.379
3. Oleg Petrikov - 2:03.875
4. Christian Fischer - 2:03.882
5. Dušan Borkovič - 2:04.136
6. Michal Matějovský - 2:04.172

Kompletní výsledky:

Volný trénink
Kvalifikace

Nedělní program:

9:00 - warm-up - 15 minut
12:45 - 1. závod - 9 kol
13:50 - 2. závod - 9 kol

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto