Tým Křenek Motorsport míří na Slovakiaring

Příprava vozu Michala Matějovského během testování týmu Křenek Motorsport na okruhu Slovakiaring
- 23. 4. 2013, Slovakiaring -

Po měsíční pauze se druhá plnohodnotná sezona Evropského poháru cestovních vozů znovu hlásí o slovo a stáj Křenek Motorsport míří na Slovensko obhajovat dosavadní úspěchy.

A že je na co navazovat. Petr Fulín po úspěšném vstupu do sezony na Monze bude bojovat o udržení vedoucí pozice ve třídě Super 2000, a to na trati, kde loni kvůli nedbalosti komisařů přišel o dobrou pozici na startovním roštu a posléze po strhující stíhací jízdě získal třetí a první místo. "Konkurence zůstává v pohotovosti a určitě se nás bude snažit znovu překonat. Na začátku týdne jsme na Slovakiaringu testovali, ale v rámci veřejných testů se na trati proháněla spousta aut a nebylo možné zajet jediné čisté kolo. Proto si na porovnání s časy soupeřů budeme muset ještě počkat. Jak je ale naším zvykem, celý tým udělá pro dobrý výsledek maximum. Na loňský závodní víkend se nedá nevzpomenout, letos by díky zákazu techniky TDi mohly být závody ještě atraktivnější. Snad vydrží krásné počasí, doufám, že tentokrát se bude závodit na suchu," řekl k přípravě a vyhlídkám před nadcházejícím závodním víkendem Petr Fulín.

I druhý jezdec týmu Křenek Motorsport, Michal Matějovský, se vrací na "místo činu". Při loňské ojedinělé účasti v sérii se královéhradecký závodník dvakrát postavil na stupně vítězů (za první a druhé místo) a spolu s Petrem Fulínem se postaral o to, aby dvakrát na trati nedaleko Bratislavy zněla česká hymna. Michal Matějovský ke své účasti ve druhém závodním víkendu roku řekl: "Porovnávat loňský rok s letošním nelze. Tehdy jsem jel s předokolkou se sekvenční převodovkou, letos závodím se zadokolkou s manuálním řazením. Už před začátkem roku mi bylo jasné, že se budu muset adaptovat na nový styl a po závodech v Itálii mi testování na Slovensku přišlo vhod. Pódiové umístění na Slovakiaringu by bylo jistě fajn, ale startovní pole je silné a nebude to jednoduché. Přesto si myslím, že v jízdě mi zbývá dopilovat už jen drobnosti a určitě se pokusím na loňské úspěchy nějakým způsobem navázat."

Pokud se někteří z fanoušků na Slovensko sami nevypraví, mohou výkony českých jezdců sledovat prostřednictvím zpráv na Facebooku, a to na stránkách Petr Fulín, respektive Michal Matějovský. Záznam obou závodů bude možné sledovat v úterý 30. dubna ve 14.00 na Eurosportu 2.Harmonogram závodního víkendu ETCC na Slovakiaringu: pátek 26. dubna 10.50 test 14.45 test sobota 27. dubna 11.15 trénink 14.45 kvalifikace neděle 28. dubna 08.15 warmup 11.35 závod #1 12.40 závod #2 Livetiming je možné sledovat na stránkách mstworld.com.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto