Na testování v Mostě v plné síle!

Michal Matějovský s tahačem Buggyra během testů na mosteckém okruhu
- 25. 04. 2013, Most -

Závěrečnou fázi přípravy na blížící se evropský šampionát tahačů má za sebou tým Buggyra International Racing System. Roudnická stáj nastoupila v Mostě ve dnech 23.-24. dubna v plné personální síle, kromě podle všeho doživotního lídra Davida Vršeckého se na okruhu představili Michal Matějovský a Juri Jegorov. Středa a čtvrtek tohoto týdne tak byly pro tým Buggyra International Racing Systém ve znamení posledního testování před začátkem nové sezóny. Na okruhu v Mostě proto Buggyra nastoupila v plné sestavě. Vedle Davida Vršeckého se na okruhu představil i ruský jezdec Jurij Jegorov a Michal Matějovský. "Na oba jsem zvědav. Jurij to myslí se svým projektem ryze ruského týmu RED ICE nepochybně vážně. A Michal na posledním testování výrazně zrychlil", říká David Vršecký, který stejně jako celý tým očekává potvrzení pokoření světových maxim z nedávných jízd na německém okruhu DEKRA. "Není to určitě ale o tom, že bych kvůli tomu nespal. Teď řešíme šampionát, vždyť k dalšímu testování se dostaneme vzhledem k programu až po závodech v Nogaru."

Michal Matějovský má v těchto dnech ale jiný program. Intenzivně se připravuje na závody FIA ETCC na Slovensku, kde o nadcházejícím víkendu startuje s vozem BMW 320 SI. Přesto si ale testování s tahačem Buggyra užíval a dokázal také významným způsobem zrychlit. Letos v týmu Buggyra působí jako testovací jezdec a měl by také startovat na závodech v Mostě. "Auto je v pohodě, zase jsem se někam posunul. Jel jsem i na Davidově speciálu, ve srovnání s tím loňským jsem se cítil přece jen o něco lépe," hodnotil výsledky testování Michal Matějovský, "Soustředil jsem se zejména na techniku brždění a právě tam se mi zdá, že jsme udělali největší pokrok. Dokazují to také údaje z telemetrie. S výsledky testů jsem tak spokojen. Na voze i na technice jízdy však budeme pracovat dál. Do každého stroje se musím pocitově dostat a pak už to jde. Potřebuji hodně testovat, což by mělo letos vyjít", vyjádřil se k mosteckým testům před odjezdem na Slovakiaring Michal Matějovský.

Testování týmu Buggyra na mosteckém okruhu Testování týmu Buggyra na mosteckém okruhu Testování týmu Buggyra na mosteckém okruhu Testování týmu Buggyra na mosteckém okruhu

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto