Miss Slovenska 2013 se radovala spolu s jezdci týmu Křenek Motorsport z vítězství

Miss Slovenska 2013 Karolína Chomisteková se radovala spolu s jezdci týmu Křenek Motorsport z vítězství
- 28. 04. 2013, Slovakiaring -

Svou rychlost prokazovali jezdci týmu Křenek Motorosport na Slovakia Ringu již od úvodních jízd a ne jinak tomu bylo i v nedělních závodech. Měla z toho velikou radost také nejkrásnější Slovenka letošního roku - Miss Slovenska 2013 Karolína Chomisteková, která přijela jezdce na Slovakia Ring podpořit. V tom prvním nedělním závodě zvítězil Petr Fulín způsobem start-cíl, před Maťo Homolou a Michalem Matějovským. Fulín startoval s pole position, kterou udržel i po hrozivě vypadající skrumáži v první zatáčce a pak již nikým neohrožován směřoval za svým dalším vítězstvím. To cesta Michala Matějovského k prvnímu pódiovému umístění letošní sezóny byla o poznání složitější. Michal po včerejší nevydařené kvalifikaci startoval do závodu ze samotného konce startovního roštu a cesta ke třetímu místu v cíli tak vedla přes více než dvě desítky soupeřů!

Na startu druhého závodu se otáčela osmička nejrychlejších jezdců, což znamenalo, že Matějovský startoval ze třetí řady a Fulín ze čtvrté. Po průjezdu první zatáčky již jezdcům týmu Josefa Křenka patřilo čtvrté a jedenácté místo. Stíhací jízda tak v tomto závodě čekala Petra Fulína, který po hromadné nehodě v prvním závodě upřednostnil v nájezdu do první zatáčky bezpečný průjezd, před rychlým průletem. "Před závodem jsme si řekli, že nejdůležitější jsou body a tomu jsem také podřídil průjezd první zatáčky, kde se na mě tlačil Romanini a Skuz. Sice jsem lehce ztratil, ale bylo to lepší než vézt domů rozbité auto," popisuje úvod druhého závodu Petr Fulín.

V průběhu závodu předjeli Matějovský s Fulínem všechny své soupeře a dostali se až na záda domácího Maťa Homoly. V závěrečné fázi závodu měl lepší výchozí pozici Petr Fulín, nicméně na předjetí Homoly to však již nestačilo, a tak bylo pořadí v cíli druhého závodu následující: Homola, Fulín, Matějovský, Andrina Gugger a pětici nejrychlejších jezdců kategorie S2000 uzavřel Ital Diego Romanini.

V celkovém hodnocení víkendu, pak zvítězil Petr Fulín, před Maťo Homolou a Michalem Matějovským, což znamenalo, že stejně jako v loňském roce zazněla na Slovakia Ringu po závodech ETCC česká hymna. Petr Fulín si mimo vítězství na své konto připsal rovněž autorství nejrychlejších časů v obou závodech. V tom prvním to byl čas 2:16.496 a v tom druhém 2:16.888.

Petr Fulín (warm-up - 2.15.461, 1. závod - 1. místo, 2. závod - 2. místo): "Byl to náročný víkend, ve kterém se mi podařilo až na jednu výjimku vyhrát všechny měřené jízdy. Ze Slovenska tak mohu odjíždět maximálně spokojen a navíc s pocitem, že jsem si to tu mimořádně užil. Tým odvedl skvělou práci, za kterou jim chci moc poděkovat a stejně tak i všem partnerům a přátelům, kteří nás sem přijeli podpořit."

Michal Matějovský (warm-up - 2:17.332, 1. závod - 3. místo, 2. závod - 3. místo): "Po včerejší nepovedené kvalifikaci jsem do závodu nastupoval s vědomím, že pro dobrý výsledek bude třeba odvést maximum možného. To se nakonec také podařilo a já se po stíhací jízdě dostal ze samotného konce roštu až na pódium. Díky dvěma třetím místům se mi podařilo dotáhnout na čelo tabulky průběžného hodnocení, což byl také jeden z mých cílů pro tento víkend. Děkuji týmu, partnerům a fanouškům za podporu a za atmosféru, kterou zde vytvořili."

Josef Křenek: "Skončený víkend nelze hodnotit jinak než pozitivně. Slovakia Ring je náročná a nádherná trať s vynikající atmosférou. Celý tým pracoval s vysokým nasazením, díky čemu se nám podařilo dosáhnout takto dobrého výsledku."

Pořadí po čtyřech závodech: 1. Petr Fulín - 42b 2. Maťo Homola - 22b 3. Andrina Gugger - 18b 4. Michal Matějovský - 17b 5. Peter Rikli - 14b

Šampionát FIA ETCC bude pokračovat již za tři týdny na rakouském Salzburgringu, kde se o víkendu 18.-19. května uskuteční 5. a 6. závod.

Miss Slovenska 2013 Karolína Chomisteková přijela podpořit jezdce týmu Křenek Motorsport Na startovním roštu druhého nedělního závodu Michal Matějovský hovoří na tiskové konferenci s vítězi nedělních závodů FIA ETCC Michal Matějovský na trati nedělních závodů

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto