Matějovský sbíral zkušenosti při závodě FIA WEC

Vůz Lotus Praga T128 LMP2 na závodech FIA WEC ve Spa-Francorchamps
- - 5. 5. 2013, Spa-Francorchamps, Belgie -

Minulou sobotu se konal v Belgickém SPA druhý podnik světovém série vytrvalostních závodů FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Mezi závodními týmy šestihodinových závodů nechyběl ani český tým Lotus-Praga (www.lotus-lmp2.com), s dvěma vozy Lotus Praga T128 LMP2 (startovní čísla 31 a 32) vedenými posádkami #31 Kevin Weeda (USA) - Vitantonio Liuzzi (ITA) - James Rossiter (GBR) a #32 Jan Charouz (CEZ) - Thomas Holzer (GER) - Dominik Kraihamer (AUT). Závod se jel za slunečného počasí a český tým na sebe poutal zaslouženou pozornost. V silné konkurenci dojely oba vozy, a to na 7. místě (#32 ) a 8. místě (#32 ).

Závody v Belgii zhodnotil po jejich skončení jeden z jezdců týmu Dominik Kraihamer: "Jsme spokojeni, že závody dokončila obě auta. Během víkendu jsme posunuli významným způsobem nastavení a nasbírali jsme také spoustu důležitých dat o nových vozech Lotus Praga T128 LMP2. Celý tým odvedl skvělou práci a já bych jim rád za vše poděkoval." Český jezdec Jan Charouz k tomu dodává: "Ve srovnání s předchozím závodem ve Silverstone jsme ve Spa-Francorchamps byli v daleko lepší formě a týmu patří poděkování za tvrdou práci. Nezapomínejme na to, že jde o zcela nový vůz, a přestože se během závodu vyskytly menší problémy, dokázali jsme dokončit závod. V tuto chvíli je pro nás důležité najet co nejvíce kilometrů. Mé jízdy se obešly bez dramatických okamžiků, vše šlo vcelku hladce. Díky vylepšené spolehlivosti se teď můžeme soustředit na práci na nastavení vozu a jeho zrychlení pro zbytek sezóny. Jsem přesvědčený, že i díky dnešními závodu uděláme během příštího podniku v Le Mans další krok vpřed."

Hostem týmu Lotus-Praga byl i Stanislav Matějovský: "Překvapila mě nejen úroveň těchto závodů i zázemí týmů, ale i obrovský zájem diváků. Tento podnik jsem navštívil poprvé a určitě se rád zase přijedu podívat." řekl po závodech v belgickém Spa-Francorchamps Stanislav Matějovský.

Vůz Lotus Praga T128 LMP2 na závodech FIA WEC ve Spa-Francorchamps Český tým Lotus-Praga podpořila ve Spa také čerstvá Miss Slovenska Karolína Chomisteková Český tým Lotus-Praga podpořila ve Spa také čerstvá Miss Slovenska Karolína Chomisteková Stanislav Matějovský u vozu Lotus Praga T128 LMP2 na závodech FIA WEC ve Spa-Francorchamps

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto