Matějovský startuje ze čtvrté řady, Fulín z první

Salzburgring - Michal Matějovský na trati sobotní kvalifikace
- 18. 5. 2013, Salzburgring -

Po vítězných kvalifikacích v Monze a na Slovakia Ringu, zvítězil Petr Fulín také v dnešní slunečné kvalifikaci na Salzburgringu. Jezdec týmu Křenek Motorsport zajel ve třetím rychlém kole se svým BMW 320 si čas 1:30.537 a o 33 tisícin vteřiny porazil ukrajinského závodníka Igora Skuze se Seatem. Letmý pohled do výsledkové listiny prozrazuje, že rakouští diváci shlédli letošní nejvyrovnanější kvalifikaci. Do jedné vteřiny se vešlo hned 13 jezdců, přičemž čtyři nejrychlejší dělilo pouhých 0,108s. Fulínův týmový kolega Michal Matějovský vyrazí do závodu ze sedmého místa, kam jej zařadil čas 1:30.868. Třetí jezdec týmu Křenek Motorsport Jaromír Štádler si po svém návratu do světa ETCC připsal kvalifikační čas 1:34.594, což znamená, že jeho červenočerný SEAT bude zítra v 15:20 stát na roštu prvního závodu v jedenácté řadě.

Petr Fulín: "Dnes to bylo těsné a dá se říci, že se štěstím. Čas 1:30.537 jsem zajel ještě na starých pneumatikách. V mém nejrychlejším kole, kdy jsem jel na nových pneumatikách, jsem v posledním sektoru mírně kolidoval s jedním ze Seatů. Myslím, že dnes bylo v mých silách zajet ještě lepší výsledek, ale na druhé straně jsem rád, že nám ten první čas stačil na zisk pole position."

Michal Matějovský: "Z výsledku kvalifikace jsem trochu zklamaný. Jiným pohledem však musím říci, že jsem rád, že ta ztráta na čelo není nijak velká. Zítra půjde především o to neudělat chybu a pokud se mi podaří odstartovat tak jako se mi to povedlo na Slovensku, tak by to mohlo stačit na dobrý výsledek."

Jaromír Štádler: "Je to můj první letošní závod. Zdejši trať se mi líbí, jen se trochu peru s posledním sektorem, kde poměrně hodně ztrácím. Zítra je však nový den a já udělám vše proto aby z toho byl co nejlepší výsledek."

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto