Fulín ovládl kvalifikační klání v Perguse, Matějovský startuje z 5. místa

Michal Matějovský s vozem BMW 320si na okruhu v Perguse na Sicílii
- 13. 07. 2013, Pergusa, Itálie -

Po třech vyhraných kvalifikacích v Monze, na Slovakia Ringu a na Salzburgringu nenašel jezdec českého týmu Křenek Motorsport přemožitele ani v dnešní kvalifikaci na okruhu v italské Perguse. Fulín zajel své nejrychlejší kolo za 1:52.697 a v nejprestižnější kategorii S2000 zvítězil před Igorem Skuzem z Ukrajiny (Seat/1:53.553) a slovenským závodníkem Maťo Homolou (BMW/1:53.723). Michal Matějovský dokázal zajet s druhým BMW 320si nejrychlejší kolo za 1:54.258 a do zítřejšího prvního závodu tak odstartuje z pátého místa.

Nedělní program ETCC na Sicílii odstartuje v 9:00 15ti minutový warm-up, po kterém již přijdou na řadu další dva pohárové závody. Jejich starty jsou naplánovány na 11:20 a 12:35 a jejich průběh můžete sledovat v přímém přenose na stanici Eurosport International.

Petr Fulín: "Za první místo v kategorii jsem samozřejmě rád, ale na startu kolem mě bude několik vozů kategorie Single Make Trophy a musím si dávat velký pozor. Je těžké plánovat taktiku, zítřek se nedá odhadnout, pojedeme hlavně na jistotu. Dosud zajižděné časy totiž nemusí nic znamenat, něco jiného je jet kvalifikaci na jedno kolo s čerstvou sadou pneumatik a něco jiného je jet závod."

Michal Matějovský: "Myslím, že kvalifikace pro mne skončila dobrým výsledkem. Každá větší chyba na této trati znamená konec a tak jsem jel po celou dobu spíš na jistotu a i přes to se mi podařilo zajet dobrý čas. Cílem pro zítřejší závody je maximální bodový zisk a pokud to bude možné udělám vše proto, abych se dostal i na pódiové umístění."

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto