Matějovský je už s týmem Buggyra v Mostě

Michal Matějovský spolu s Davidem Vršeckým byli hosty pořadu TV Nova- Snídaně s Novou
- 30. 08. 2013, Most -

Stejně jako v předchozích desetiletích je konec prázdnin pro fanoušky truck racingu ve znamení závodů v Mostě. Nejúspěšnější tým české historie Buggyra International Racing Systém hlásí stav plné bojové připravenosti. Pohodu, která před závodem roku v roudnickém Buggyra Technology Centru panuje, potvrzuje i technický ředitel Buggyry Robin Dolejš: "Zejména po velmi povedené neděli ve Smolensku jsme s Davidem usoudili, že v této fázi není již potřeba žádných razantních změn. To ovšem neznamená, že do konce sezóny rezignujeme na vývoj." Na rozdíl od předchozích let tak srpen sloužil takřka výhradně k týmové relaxaci a nabrání sil na závěr sezóny.

Pro jediný ryze český tým má závod na domácím okruhu dvojnásobný náboj. Ve hře bude tradičně velkoryse pojaté depo. Podle ředitele logistiky Petra Marka pojme týmový stan v průběhu víkendu přes tři stovky návštěvníků. "Most bereme jako jedno z mála míst, na kterém můžeme v průběhu sezóny poděkovat klíčovým partnerům a sponzorům. Tedy všem těm, kteří nám umožňují závodit", říká týmový manažer Jan Kalivoda, který všechny hosty řadí do kategorie "velmi důležitých". "Pevně doufám, že v průběhu celého závodního víkendu bude Buggyra vidět. Ostatně tak je tomu vždycky. Most pro nás představuje neocenitelnou marketingovou platformu."

O závody tahačů je velký mediální zájem. David Vršecký spolu s testovacím jezdcem Buggyry Michalem Matějovským pohovořili o blížících se závodech v Mostě už v úterý na radiu Frekvence 1 v pořadu Diany Kobzanové a také v pátečním pořadu TV Nova "Snídaně s Novou", kdy oba jezdci pozvali posluchače a diváky na víkendové závody mistrovství Evropy do Mostu. Největší měrou by se o víkendu měl o zviditelnění týmu pochopitelně postarat David Vršecký. Bez poháru by proto z Mostu odjížděl nerad. "Na minulou sezónu hned tak nezapomenu. Vloni jsem měl vyhrát už v sobotu, ale snad dvě kola před cílem jsem najel na olejovou skvrnu a přede mne se dostal Albacete. V neděli jsem pro změnu vyhrál závod, který přerušili kvůli nějakému outsiderovi, jehož auto vzplálo. Nic proti adrealinu, doufám ale, že to letos bude klidnější," řekl David Vršecký. O tom jak se mostecký závod bude vyvíjet pro testovacího jezdce Buggyry, informoval ve studiu sám jezdec: "Včera k nám dorazila zpráva o možné neúčasti druhého stálého pilota Buggyry Juri Jegorova, kerý by neměl startovat ze zdravotních důvodů. Uvidím, jak se věci vyvinou, ale ve hře je i to, že budu absolvovat za něho celý víkendový podnik. Je to horká informace, vše je to hodně rychlé, ale pokud by tomu tak bylo, udělám maximum pro co nejlepší výsledek", řekl na TV NOVA Michal Matějovský. Více informací o dění na mosteckém autodromu čtěte také na stránkách www.buggyra.com, www.autodrom-most.cz nebo www.truckracing.de.

TV program

Partneři

Příští závody

Media foto